innendørstrening

Innendørs trening

Høsten har kommet og stadig flere trekker inn for å trene. Om du trener på et treningssenter eller hjemme så har du stort sett uendelige muligheter for å trene hele kroppen, ofte handler det også om å være litt kreativ og å finne det som passer akkurat deg.

Få tips og inspirasjon til treningsprogram og øvelser her

Her er noen tips til hvordan du kan holde motivasjonen i gang:

Trening innendørs på studio

 1. Sett av faste dager/tider til aktivitet, da er det mye lettere å gjennomføre når det står i kalenderen og treningsbagen ligger klar i gangen eller i bilen
 2. Prøv noen nye gruppetimer, kanskje spinning er noe for deg?
 3. Bytt program/øvelser regelmessig. Dette er viktig for progresjon og motivasjon
 4. Tør å prøve deg frem eller spør om hjelp. Lurer du på hva de gule eller røde snorene som henger ned fra taket er? Ser det gøy ut å løfte tyngre vekter i de større stativene, men du aner ikke hvordan det skal gjøres? Eller hva er de svarte eller fargerike kulene som står på stativer for noe, det som ser så artig ut? Du er ikke alene om å ikke vite alt dette, spør de som jobber der eller noen som ser ut til å kunne vise deg på en ordentlig måte
 5. Få deg en treningspartner. Avtal med din mann/kone, venn/venninne eller kanskje du blir kjent med en person på senteret som alltid trener når du trener?
 6. Oppgrader treningsgarderoben. Det er helt utrolig hva en ny trenings t-skjorte eller tights kan gjøre med motivasjonen, eller hva med et nytt par joggesko?

Innendørs hjemmetrening

 1. Sett av tid/dager du skal trene. Dette er helt vesentlig, da det ofte dukker opp andre «viktigere» ting som klesvask, oppvask og lignende når man er hjemme
 2. Lag din egen «treningssone» i stua, på soverommet, kontoret eller et annet sted du kan avse litt plass. Står utstyret lett tilgjengelig er det også lettere å sette i gang
 3. Musikk. Lag din egen spilleliste med låter som får deg i godt humør eller som du blir i treningsmodus av
 4. Tren med hele familien
 5. Vær kreativ! Ullsokker og egenvekt kan gi deg en god treningsøkt fra topp til tå
 6. Skriv treningsdagbok

Tips til treningsprogrammer finner du på Nutrilett Willpower sine medlemssider, her er det programmer for studio-/hjemmetrening, nybegynner og øvet. I tillegg kommer det utfordringer og annet morsomt på Willpower Facebook siden – så følg med!

ER DU IKKE MEDLEM? BLI MEDLEM HER!

Utstyret du trenger til hjemmetreningen

Få maksimalt ut av hjemmetreningen med et godt treningsutstyr. Sett opp en stasjon hjemme i stuen bestående av for eksempel en treningsmatte, treningsbånd og hoppetau.

 • Treningsmatte: Et godt og mykt underlag er viktig for å skåne ledd og leddbånd. En treningsmatte vil gi deg et behagelig underlag for både oppvarming, trening og uttøyning. En treningsmatte egner seg også godt for pilates og Yoga.
 • Treningsbånd: Kun fantasien setter grenser i antall øvelser man kan gjennomføre med et treningsbånd/strikk. Tren både små og store muskelgrupper på en effektiv og enkel måte.
 • Hoppetau: Gjør treningen til en lek og føl deg som et barn igjen. Man skal derimot ikke undervurdere denne treningen fordi du kommer raskt opp i puls. Dette er veldig god trening og kan også brukes som oppvarming før en økt.

Treningsutstyr til hjemmetrening:

Bestselgere: