Trening med strikk er gøy og effektivt. Foto.

Trening med strikk er enkelt, gøy og effektivt

Synes du at døgnet skulle hatt flere timer? At hverdagen ikke har plass til treningen du har lyst til? At du gjerne skulle ha kommet i gang med et mer aktivt liv, men ikke vet hvordan du skal få det til? Da kan trening med strikk hjemme eller andre steder være løsningen for deg.

 Trening med strikk passer for deg som har det travelt, uansett om du er nybegynner eller godt trent. Strikken tar nesten ikke plass i bagen, slik at du kan ta den med deg både på jobb og til hotellet, i et treningsrom eller bruke den til sirkeltrening. I tillegg er det superfleksibelt. Du aktiverer hele kroppen og får trent både kjernemuskler, skuldre og underkropp.  

Les også: Tren hjemme og gå ned i vekt

En annen fordel med trening med strikk er at det er en skånsom treningsform som reduserer risikoen for å skade seg om man sammenligner med styrketrening med vekter og manualer.  

Hvilken treningsstrikk skal jeg velge?

Treningsstrikken gir deg økt motstand etter hvert som du trekker strikken lenger, og du kan veksle mellom strikk med ulik motstand. På den måten sørger du for å bruke alle muskler under trening. Det kan også være at du føler det mer komfortabelt å bruke en kort strikk for øvelser med strikk rundt beina, men at du vil bruke en lengre strikk når du skal trene armene og overkroppen. En lang strikk er også nyttig når du vil gjøre øvelser som krever at du forankrer strikken i for eksempel et stativ eller et annet hjelpemiddel. 

Du kan variere øvelsene dine i det uendelige. Siden strikk krever så lite plass, går det fint å ha et par strikker med forskjellig lengde og tykkelse slik at du får maks effekt av treningen din. Ta en kikk på treningsstrikker i nettbutikken vår! Ta også en kikk på minibåndet vårt som aktiverer de mindre muskelgruppene.

Trening med strikk er en enkel måte å komme i gang med trening på siden du kan trene på et tidspunkt og et sted som passer for deg. Men dørstokkmila kan være tøff. Derfor har vi samlet våre beste tips for å komme over startkneika.  

 

7 tips til gode øvelser for trening med strikk

Trenger du gode forslag til hvilke øvelser du kan gjøre med strikk? Her er noen tips! 

 

 1. Knebøy med strikk

  Stå på en treningsstrikk med litt avstand mellom føttene. Hold i andre enden av strikken mens du plasserer hendene på skuldrene. Så bøyer du deg ned til du har ca. 90 grader i knærne. Press deg opp til utgangsposisjon igjen. Ryggen skal holdes rett under hele øvelsen.

   

 2. Knebøy og skulderpress

  Stå på en treningsstrikk med litt avstand mellom føttene. Hold i andre enden av strikken mens du plasserer hendene på skuldrene. Så bøyer du deg ned til du har ca. 90 grader i knærne. Press deg opp til utgangsposisjon igjen. Nå skal du presse armene opp mot taket til de er helt rette. Deretter senker du armene rolig ned igjen.

   

 3. Stående benhev

  Fest midten av strikken rundt den ene ankelen, mens du står på strikken med det andre benet. Du kan eventuelt feste strikken i et tungt møbel eller lignende. Det aktive benet føres ut til siden og opp. Hold kroppen i samme posisjon under hele øvelsen. Gjenta øvelsen med det andre benet.

   

 4. Sittende roing

  Sett deg ned med strake ben. Midten av strikken festes under føttene. Hold tak i strikken med hendene. Senk skuldrene og trekk håndtakene mot magen før du slipper sakte tilbake.

   

 5. Stående bicepscurl

  Fest midten av strikken under føttene og stå strak mens du holder strikken med begge hendene. Hold albuene i ro og trekk strikken opp mot skuldrene. Senk langsomt tilbake.

   

 6. Knestående tricepspress

  Fest strikken nede i ribbeveggen eller i et tungt møbel. Sett deg på knærne med ryggen imot strikken. Hold strikken med begge hendene og legg armene bak hodet med bøyde albuer. Hold albuene rolig mens du presser opp til armene er strake. Så senker du rolig tilbake.

Se flere tips til hvordan du kan utføre ulike øvelser med strikk i denne videoen med vår ernæringsfysiolog Marie!

Les også: Våre tips til innendørs trening: Motivasjon og utstyret du trenger!

Treningsstrikker i nettbutikken vår!

Lær mer om trening

Bestselgere: