Du trenger ikke mye utstyr for å trene hjemme. Foto.

Trene hjemme og gå ned i vekt

Trening er et selvsagt innslag i et sunt liv, i tillegg til et godt kosthold. For deg som foretrekker å slippe å tilpasse deg etter vær og vind, er trening innendørs et godt alternativ når du vil gå ned i vekt.

Hva som er det beste stedet å trene, påvirkes av hvordan hverdagen din ser ut og hvilke forutsetninger du har. Benytt anledningen til å trene hjemme mens vaskemaskinen går, eller fokuser steinhardt på treningssenteret.

Få inspirasjon til et nytt treningsprogram for å gå ned i vekt

Det er ingen nyhet at treningssenteret er et sted som gir gode muligheter for å holde treningen i gang. Der finner du et hav av utstyr og mulighet for gruppetrening. Men også hjemmet kan bli en viktig del av treningen for å gå ned i vekt.

Les også: Hvilket treningsprogram er best for å gå ned I vekt?

Gå ned i vekt med trening hjemme

Hvis du vil slippe reiseveien til og fra treningssenteret og ha treningen lett tilgjengelig, er hjemmetrening et godt alternativ, sier personlig trener Madelen Dahlen. Du sparer dessuten penger når du slipper å betale medlemsavgifter.

Når du skal trene hjemme, er det ekstra viktig med disiplin, ettersom det alltid er mye rundt omkring som kan virke distraherende. For å lykkes med hjemmetreningen, er det derfor avgjørende med et tydelig treningsprogram hvis du vil gå ned i vekt. Planlegg hvilke dager og tider du skal trene, slik at det er enklere å holde planen.

Les også: Nutriletts 7 enkle tips som hjelper deg nå vektmålene dine

Madelens tre beste tips for hjemmetrening

  1. Invester i noen enkle treningshjelpemidler. En gummistrikk til trening, en pilatesball og en treningsmatte er en god start og behøver ikke å koste så mye. Når du vil avansere, kan du supplere med mer utstyr.
  2. Velg øvelser som trener flere muskler samtidig. Knebøy, utfall, armhevinger og planke er noen gode eksempler. Disse øvelsene kan dessuten varieres på mange måter når du vil utvikle treningen.
  3. For å gå ned i vekt må du trene både styrke og kondisjon. Du kan få opp pulsen og trene kondisjonen hjemme ved å holde høyt tempo og gjøre styrkeøvelser etter hverandre som sirkeltrening. Veksle mellom hopp eller hoppende utfall. For mer kondisjonstrening kan du supplere med en joggetur rundt kvartalet.

Lykke til med ditt nye treningsprogram!

Trene hjemme: Øvelser og tips

Vår ernæringsfysiolog Marie gir deg 5 enkle øvelser du kan gjøre hjemme i stua. Alt du trenger er en treningsmatte, og du er klar for å sette i gang! Øvelsene er følgende:

  • Jumping jacks/froskehopp
  • knebøy
  • pushups
  • donkey kicks/eselspark
  • høye kneløft

Følg med på resultatene dine

Det kan være vanskelig å se endringene man oppnår i speilet. Da kan en badevekt være en god måte å følge utviklingen din på. Det mest optimale er en badevekt som også måler muskelmasse, vannvekt og benmasse slik at du kan se om du faktisk bygger muskler og brenner fett.

 

Treningsutstyr til hjemmetreningen:

Bestselgere: