Eplechips er digg lavkalori-snacks. Foto.

Digg lavkalori-snacks som du kan ha på lur!

Det kan være vanskelig å stå imot når søtsuget plutselig dukker opp, og da er det fint å ha litt lavkalori-snacks på lur!

I denne artikkelen får du forslag til lavkalori-snacks som smaker godt, inneholder lite kalorier, og som kan nytes når som helst. For selv om vekten skal ned, betyr ikke det at vi ikke kan kose oss innimellom!  

 

Tips nummer 1: Forbered deg!

Vi vet alle hvor vanskelig det kan være å takke nei til sjokoladebiten eller potetgullposen når man har benket seg foran TV-en på fredagskvelden. Det kan derfor være lurt å forberede seg og sørge for at man har sunne snacks i skapet. På nutrilett.no har vi en kaloritabell som viser deg kaloriinnholdet i diverse matvarer, slik at du vet hva du bør kjøpe inn. Vinnerne blant den kalorifattige maten er helt klart frukt og grønnsaker, og særlig grønnsakene utmerker seg med sitt lave kaloriinnhold. 

 

Oppkuttede grønnsaker er sunn og god lavkalori-snacks!

Så hvorfor ikke fylle skapet med sunne grønnsaker som du kutter opp i strimler og danderer på et lekkert serveringsfat? Du kan også lage en herlig dipp, hvor du blander tyrkisk yoghurt med dine egne favorittkryddere.  

Fyll opp fatet med oppkuttet gulrot, selleri, agurk og paprika, som alle inneholder svært få kalorier, men er fulle av antioksidanter, mineraler og vitaminer. Kutter du opp 100 gram av hver sort, gir paprika deg 26 kalorier, gulrot 36 kalorier, stangselleri 16 kalorier, mens agurk gir deg kun 11 kalorier!  

Oppkuttede grønnsaker er også lurt å ha liggende i en lufttett beholder i kjøleskapet i hverdagen, slik at du alltid har sunn og god snacks tilgjengelig når du trenger det!  

 

Er sødme det samme som «usunt»?

Noen produkter som markedsføres som «sunne» inneholder svært mye sukker. Et eksempel er ulike typer fruktjuice, som ofte kan inneholde nesten like mye sukker som sukkerholdig brus. Men det betyr ikke at du må unngå alt som er søtt. Du kan for eksempel dandere grønnsaksfatet med druer, som bidrar med herlig sødme og god smak.  

Druer har fått et rykte på seg for å være full av sukker, men i riktig mengde gir druene oss god energi gjennom sitt naturlige sukkerinnhold. Spiser du 100 gram grønne druer, får du i deg omtrent 70 kalorier – et supert lavkalorigodteri! 

Tips: Har du prøvd trenden med frosne druer? La druene ligge noen timer i fryseren før du spiser dem – da får de en enda mer intens smak, og konsistens som sorbet! 

 

Lag potetgull selv!

Noen klarer ikke å forestille seg en hyggestund i sofaen uten å kunne knaske på litt knasende potetgull. Vanlig potetgull er imidlertid svært energitett snacks – 100 gram potetgull gir deg hele 517 kalorier! Men visste du at du kan lage ditt eget potetgull som er sunnere enn den du kjøper i butikken? Hos oss finner du oppskrifter på lavkalori-snacks som hjemmelaget potetgull, enten du vil lage din egen eplechips, søtpotetchips eller rødbetchips. 

Hjemmelaget chips inneholder færre kalorier og kan nytes med mye bedre samvittighet. Alt du trenger å gjøre er å skjære opp grønnsakene i tynne skiver, drysse over olivenolje og litt salt, og deretter steke dem i ovnen inntil de får en sprø og herlig konsistens. Mange syns det også smaker bedre! 

 

Forslag til godteri med lite kalorier

For deg som trenger noe mer «godteriaktig», anbefaler vi daddelkuler for en herlig ny smaksopplevelse. Dette er rett og slett lavkalori-godteri! De myke kulene av dadler, nøtter og havregryn inneholder kun 87 kalorier per kule. En favoritt i sofakroken hos både små og store! 

  

Få flere tips til å gå ned i vekt

Mange av oss sliter med noen ekstra kilo som vi gjerne skulle blitt kvitt. Det er lett å legge på seg, men desto vanskeligere å gå ned i vekt. Hos Nutrilett legger vi til rette for at du skal kunne gå ned i vekt på en sunn og effektiv måte, uten sult og frustrasjon. Her tilbyr vi spennende lavkalori-oppskrifter, slik at du kan diske opp med herlig mat som gjør vektreduksjonen mer overkommelig. 

Fristende lavkalori-oppskrifter:

Bestselgere: