oppskrift på bakte søtpotetchips med dip

Sunn oppskrift: Bakte søtpotetchips med dip

Det smaker alltid godt med chips, og hva er vel bedre enn hjemmelagde søtpotetchips med dip? Oppskriften er enkel, da chipsene lager seg selv i ovnen. Passer perfekt som siderett til middagen, eller som snacks til kveldens film! Håper det smaker.

Se også: Oppskrift på 200 g hamburger med salsa

Porsjoner: 1-2
Kalorier: 651

Ingredienser chips:

  • 1 stk søtpotet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Ingredienser Yoghurt dip:

  • 1,5 dl tyrkisk yoghurt 10 %
  • 1 ss italiensk salatkrydder
  • 1 ss gressløk
  • Svart pepper, etter behov

Ingredienser Salsa dip:

  • 1,5 dl Salsa Dip Hot, Santa Maria

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 125 grader. Skrubb og skyll søtpoteten. Skjær så tynt du kan med en knis, eller enda enklere, med en mandolin. Prøv å få skivene så like som mulig. Legg skivene i en bunke, hell på olivenolje og salt. Bland rundt slik at alle skivene får olje og salt på seg. Legg bakepapir på to brett. Legg opp søtpotetskivene, se til at de ikke overlapper hverandre. Sett den ene platen høyt i ovnen og den andre nede i 60 minutter.
  2. Etter 60 minutter: ta ut brettene og vend på chipsen. Sett inn i ovnen igjen, bytt plass på brettene. Den som var plassert øverst plasseres nederst og omvendt. Avhengig av hvor store og tykke chipsen er, bør de snart være ferdige. Ett tips er å ta ut brettene hvert 15 minutt for å ta ut de chipsene som er ferdige. De fleste chipsene trenger nok å være i ovnen i enda en time, muligens noe lenger.
  3. Dip: Bland yoghurt med italiensk krydder og gressløk. Smak til med pepper. Hell opp salsaen og server med de varme chipsene.