løpe hver dag

Gå ned i vekt ved å løpe hver dag

Uansett om målet ditt er å forbedre kondisjonen din eller å gå ned i vekt, er det viktig med regelmessighet for å få gode resultater av treningen din. Å skape seg gode treningsrutiner er ofte en utfordring for mange. Etter et par uker med en ny treningsplan, oppleves det ofte tyngre og tyngre å komme seg ut døra og ut på løpetur. Og hvis du først tar et avbrekk fra treningen, føles det ofte ekstra tungt å starte opp igjen med de gode vanene. En god løsning på dette problemet er en såkalt runstreak – der man holder motivasjonen oppe ved å løpe hver dag!

Runstreak: Løpe hver dag

Runstreak er en treningsmetode som går ut på at du skal løpe hver dag. Jo flere dager på rad du løper, desto høyere blir «streaken» din. Her handler det altså om å holde seiersrekken gående – eller løpende!

Utfordringen ble startet av Streak Runners Internationals som ble grunnlagt i 2012, og som satte reglene om å løpe minst 1,6 kilometer (1 mile) hver dag. Du kan selvfølgelig lage dine egne regler, enten du vil løpe 5 km hver dag eller jogge 1 mil. Det viktigste er at du kommer deg opp av sofaen og ut av døra! Skulle du velge å hoppe over en dag, brytes imidlertid «streaken» din, og du må starte på nytt. En fordel med denne teknikken er at det ikke tar så lang tid, og du kan også velge om du vil løpe ute eller på en tredemølle. Det viktigste er at du motiveres til å holde det gående så lenge som mulig!

På Facebook finnes det også egne runstreak-grupper hvor du kan få tips og motivasjon for å holde løpingen gående. Hvis du samtidig ønsker å gå ned i vekt og trenger gode tips for et raskere vekttap, kan du lese de seks tipsene våre for vekttap her.

Husk å lytte til kroppen din!

Selv om trening er bra, er det viktig at du alltid lytter til kroppen din, slik at du ikke påfører deg treningsskader – spesielt hvis du går fra å trene lite til å løpe hver dag. Det er også veldig viktig å sette av nok tid til restitusjon og sørge for at kroppen din får nok hvile mellom treningsøktene. Det kan derfor være en god idé å legge inn noen hviledager for å unngå overbelastning eller treningsskader. Du bør også sørge for at du bruker gode sko, riktig løpeteknikk og at du tøyer godt ut etter hver treningsøkt. Skulle du bli syk eller skadet, bør du ta det med ro inntil du kommer deg. På sikt vil dette føre til at du får trent mer, ettersom det blir færre perioder med skader og andre problemer som hindrer deg i å trene!

Start forsiktig og tren variert

Hvis du er nybegynner når det gjelder løping, eller ikke har løpt regelmessig over tid, kan daglige løpeturer innebære en risiko for overtrening og skader. Som et alternativ kan det derfor være lurt å satse på løping annenhver eller hver tredje dag i begynnelsen. Løpeturene teller likevel som vanlig, slik at motivasjonen holdes oppe. Et annet godt tips for å forebygge skader er å variere intensiteten i treningen. Dette kan være med på å forebygge skader, men kan også gi deg et mer balansert treningsutbytte! Det er ingen tvil om at kroppen har godt av bevegelse, slik at både kondisjonen, musklene og ikke minst humøret holder seg på topp!

Den ideelle treningsmaten!

For deg som trener mye er det også viktig å tenke på kostholdet, og sørge for at kroppen får den næringen den trenger. Her kan du lese mer om den ideelle treningsmaten for deg som trener mye, noe som passer perfekt for deg som vil prøve deg på en ny vane med å løpe hver dag! Det er også viktig å vite hva du skal spise etter trening for å få maksimalt treningsutbytte.

Den perfekte balansen

En av de største fordelene med runstreak som treningsmetode, er motivasjonen man får av å holde «streaken» gående. Det sitter litt lengre inne å droppe treningen hvis du har holdt den gående i flere uker eller kanskje også måneder! Men selv om du holder treningen i gang, er det likevel viktig å balansere mosjonen med et tilpasset og balansert kosthold. Økt motivasjon og regelmessighet på treningen gir også et økt energiforbruk, som igjen påvirker den helhetlige effekten av dietten din. Hvis du er usikker på hvilken diett du bør velge for å komplementere den nye treningsrutinen din, kan du lese mer om ulike kosthold og dietter.

Bestselgere: