6 tips for hvordan du raskt går ned i vekt

Seks tips for raskt og enkelt vekttap

Når du har bestemt deg for å starte en sunnere livsstil, kan det hende du trenger en skikkelig kickstart for å holde motivasjonen oppe. Motivasjonen er nemlig utrolig viktig for å opprettholde nye vaner, uansett om det handler om å trene mer eller spise bedre. For deg som har mål om å gå ned i vekt kan det være enklere å starte reisen med en kickstart på vekttapet for å føle at du er på riktig spor samt et konkret bevis på at du faktisk klarer det. I denne artikkelen gir vi deg derfor seks enkle tips på hvordan du kan gå raskere ned i vekt.

En god måte å starte vektnedgangen

Det er viktig å planlegge måltidene og treningen din godt hvis du skal lykkes med vekttapet. Du bør tenke langsiktig og finne en diett eller vekttapsplan som fungerer for deg og vanene dine, slik at du lettere kan opprettholde den nye livsstilen og den nye vekten din. Som tidligere nevnt er det utrolig viktig at man finner en måte å holde motivasjonen oppe, slik at man klarer å holde det gående. Da kan et raskt vekttap i begynnelsen være akkurat det du trenger. Benytt de seks enkle tipsene våre for å gå raskt ned i vekt, og la deretter motivasjonen din lede deg mot et nytt og sunnere liv.

1. Reduser inntaket av karbohydrater

Selv om karbohydrater er en av kroppens viktigste energikilder, kan det også være en faktor når det kommer til vektøkning. Ved å kutte ned på karbohydratene, kan du derfor fremskynde vekttapet, og her finnes det flere hjelpsomme metoder. Prøv for eksempel å starte med en streng LCHF-diett, også kalt ketogen diett, ettersom den baserer seg på et lavt karbohydratinnhold samt økt inntak av fett og proteiner. Dette kan gjøre det lettere å motstå trangen til å spise mellom måltidene, eller til å gi etter for søtsuget. Prøv å begrense karbohydratinntaket til maksimalt 20 gram om dagen for å oppnå så raske resultater som mulig.

2. Velg sunt fett

Et alternativ til LCHF for å gå raskt ned i vekt, er å redusere fettmengden ved å unngå store mengder fløte, smør og annet fett i matlagingen din. Sørg for å velge sunt flerumettet fett som blant annet finnes i fisk, olivenolje og nøtter, og unngå transfett i så stor grad som mulig. Det er imidlertid viktig å huske at du ikke må redusere både fettinntaket og karbohydratinntaket, da det vil gjøre deg slapp og misfornøyd, noe som øker risikoen for slurv og at du ikke følger opp planen.

3. Unngå stivelse

Grønnsaker, og spesielt bladgrønnsaker med lavt stivelsesinnhold, er noe du bør legge til kostholdet ditt for å gå raskere ned i vekt. Disse inneholder nemlig få kalorier og karbohydrater, men mye fiber, slik at du både får mye næring og en bedre metthetsfølelse. Sats derfor på gode salater til lunsj, eller erstatt en del av karbohydratene på tallerkenen med grønnsaker.

4. Tell kalorier

En populær og velprøvd metode for å gå ned i vekt er å beregne ditt daglige inntak av kalorier. Enkelt forklart, fungerer det slik at kroppen din må få i seg færre kalorier enn den forbruker for at du skal gå ned i vekt. Å telle kalorier hjelper deg derfor med å få kontroll over vektreduksjonen din, og du kan selv velge dagsinntaket ditt avhengig av hvor raskt du vil gå ned. Det finnes mange gode diettprodukter med få kalorier som gir deg de rette forutsetningene for å oppnå helsemålene dine, og som gir deg muligheten til å bestemme om du vil gå fort ned i vekt, eller om du heller ønsker en langsiktig vektkontroll. Ta også en titt på oppskriftene våre for tips til sunne måltider med få kalorier.

5. Prøv å få i deg mye protein

Proteiner er en av kroppens viktigste næringsstoffer som sørger for at den har det bra. Protein fungerer som en energikilde og hjelper til med muskeloppbyggingen. Protein bidrar til en høy termisk effekt, noe som betyr at kroppen forbrenner mer energi når den bryter ned proteiner enn den gjør ved for eksempel karbohydrat- og fettforbrenning, men man må sikre at man får i seg alt kroppen trenger, samt huske at forbrenning er individuelt og spiller på flere faktorer.

6. Sett i gang med treningen

Selv om studier viser at kostholdet har en større effekt for vekttapet, er det likevel viktig med regelmessig mosjon for å opprettholde muskelmassen som risikerer å brytes ned under vekttap om man ikke trener. Prøv derfor å inkludere pulsøkende aktiviteter som løping, sykling eller gåing hver dag samt muskelbyggende øvelser som styrketrening et par ganger i uken for å fremme den sunne livsstilen din ytterligere.

 

Bestselgere: