Prøv pulverkur for vektnedgang

Prøv pulverkur for vektnedgang

Hvis du ikke har erfaring med pulverkurer, er det naturlig at du sitter med mange spørsmål. Hva er egentlig en pulverkur? Hvordan fungerer den? Føler man seg mett når man går på en pulverkur, og hvor lenge kan man gå på en pulverkur? I denne artikkelen ser vi nærmere på disse spørsmålene og gir deg den informasjonen du trenger om pulverkur og vektnedgang.

Hva er en pulverkur?

En pulverkur er rett og slett en type diett man går på for å gå ned i vekt. Kuren baserer seg på at alle måltidene utelukkende består av shaker og/eller supper som er laget av et spesialutformet pulver. Dette pulveret har en ideell kombinasjon av alle næringsstoffene som kroppen din trenger, og vil derfor kunne regulere energiinntaket ditt på en effektiv måte. Det sørger også for at det er god balanse mellom de ulike næringsstoffene i kostholdet. VLCD er en kur som er regulert av en felles EU-forskrift som definerer alle viktige krav som et VLCD-produkt må tilfredsstille. Pulverkurer er imidlertid noe man bare skal spise i en begrenset periode. Dette er fordi den anbefalte pulvermengden tilsvarer en såpass liten kalorimengde, og kroppen bør ikke utsettes for dette over en lengre periode. Pulverkurene skal derfor ikke brukes i mer enn åtte uker i strekk uten at man konsulterer med legen sin.

Nutrilett tilbyr både VLCD-shakes og VLCD-supper

VLCD er en metode for deg som ønsker en kontrollert og effektiv vektnedgang, der forkortelsen står for «Very Low Calorie Diet». Denne metoden går ut på at man skal spise færre kalorier i løpet av en kort periode, og Nutrilett har laget flere produkter som passer perfekt for deg som følger denne metoden. Disse produktene baserer seg på et system som består av pulversupper og shakes som gir vektnedgangen din en pangstart. Pulverproduktene gjør at du slipper å planlegge måltider eller telle kaloriene i alt du har lyst på, ettersom alle måltidene allerede er nøye planlagt og inneholder det du trenger av næringsstoffer, vitaminer og mineraler under en diettperiode. En av de største utfordringene mange møter når man vil gå ned i vekt, er å overvinne de dårlige vanene man har lagt seg til. Når hvert måltid allerede er planlagt, krever det imidlertid mindre viljestyrke, noe som automatisk gir en kortere vei mot suksess!

Nutrilett sine VLCD produkter er kun beregnet for friske overvektige eller svært overvektige voksne som ønsker å gå ned i vekt. Er du gravid, ammende eller har du helseproblemer/medisinsk tilstand bør du ikke benytte våre produkter uten rådgiving fra helsepersonell.

Hvordan virker pulverkurer?

Prinsippet bak pulverkuren er det samme som ligger bak de fleste andre dietter: Det er om å gjøre å innta færre kalorier enn man forbrenner. Pulverkuren gjør at du reduserer kaloriinntaket ditt kraftig, samtidig som den blir enklere og mer praktisk å gjennomføre enn andre dietter. Følger du kuren, kan du være sikker på at du reduserer kaloriinntaket ditt kraftig, uten å redusere verken mineraler, fiber eller vitaminer. Du trenger heller ikke bruke tid, krefter og viljestyrke på å unngå de gamle vanene dine. Alt du trenger å gjøre er å velge smaken på pulveret ditt, og så er resten tatt hånd om!

Føler man seg konstant sulten når man går på pulverkur?

Det er vanlig å føle seg litt sulten i løpet av de første dagene av kuren. Dette må man forvente, ettersom kuren inneholder svært få kalorier, slik at kroppen går i underskudd. Etter hvert vil imidlertid sulten døyves, ettersom kroppen begynner å danne det som kalles for ketoner. Denne prosessen kalles for ketose, og er et resultat av at kroppen bryter ned det lagrede fettet for å få nok energi.

Hva skjer når man er ferdig med pulverkuren?

Det er viktig at man avslutter pulverkuren på en fornuftig måte, der man forsiktig går tilbake til sitt vanlige kosthold. Dette bør gjøres skritt for skritt, noe som kan være utfordrende når man plutselig kan spise det man vil igjen. Det kan være veldig lett å la seg friste. Derfor kan det være lurt å planlegge innkjøpene sine på forhånd, og kanskje handle inn for flere dager om gangen når man først er i butikken. Les mer om hvordan du på best mulig måte kan håndtere tiden etter pulverkuren her.

 

Bestselgere: