Hvor mange kalorier er det i vannmelon

Hvor mange kalorier er det i vannmelon

Den store og saftige vannmelonen utgjør halvparten av alle meloner som selges i Norge. De fleste assosierer nok vannmelonen med sommer, der det saftige, søte og sprø fruktkjøttet fungerer som en herlig tørsteslukker på varme sommerdager. Vannmelonen inneholder nemlig store mengder vann, og hører derfor naturlig med på sommerbordet. Vannmelonen kommer i mange forskjellige varianter, både med og uten stein.

Det er likevel den store, runde og grønne varianten med rødt fruktkjøtt som nordmenn flest forbinder med vannmelon. I denne artikkelen ser vi nærmere på vannmelon og kaloriinnhold, og hvilke næringsstoffer vannmelonen inneholder. Alle elsker jo denne saftige frukten, men er vannmelon sunt, og er det egentlig mange kalorier i vannmelon?

Få kalorier i en hel vannmelon!

I likhet med andre frukter, er det et lavt kaloriinnhold i vannmelon. Til tross for at vannmelonen inneholder mye fruktsukker, som gir den den gode og søte smaken, inneholder melonen også masse vann. Den består faktisk av 90 prosent vann, og i forhold til vekten har den derfor et lavt kaloriinnhold. Spiser du 100 gram vannmelon, får du faktisk bare i deg 36 kalorier! Spiser du et halvt kilo vannmelon, øker kaloriinntaket til 180 kalorier. Så selv om melonen veier mye, gir et halvt kilo vannmelon få kalorier! Vannmelon er med andre ord en kalorifattig matvare som passer ypperlig for deg som vil holde kaloriinntaket nede. Så det er ingen grunn til å vente helt til sommeren for å nyte denne herlige melonen. Den kan med god samvittighet nytes både sommer, høst, vinter og vår!

Vannmelon og næringsinnhold

Spiser du 100 gram vannmelon, får du i deg 0,8 gram protein og 7,6 gram karbohydrater samt 0,1 gram fett. Selv om det er svært lite kostfiber i vannmelonen – som fyller magen og får deg til å føle deg mett lenger – gjør likevel vanninnholdet at du kan kjenne på en god metthetsfølelse når du spiser vannmelon. Den eneste ulempen med vannmelon er at du kanskje må tisse mer enn vanlig!

Vannmelon med få kcal!

Frukter er sunne og gode snacks for deg som ønsker å gå ned i vekt. Med et lavt kaloriinnhold og veldig lite fett, fungerer frukt utmerket som slankemat. Selv mer kaloririke frukter som bananer og druer er et godt valg sammenlignet med kaloririke snacks som sjokolade og potetgull. Vannmelonen egner seg særlig godt, da den inneholder lite kalorier og fett, i tillegg til at den fyller magen og gir deg en metthetsfølelse. Du kan tilberede vannmelonen på mange forskjellige måter og den kan spises som den er eller sammen med annen mat. Du kan for eksempel kutte den opp i terninger og putte den i salaten, eller du kan skjære den i skiver og grille den på grillen. Skjær passe tykke skiver og grill dem noen få minutter på hver side, noe som gir dem en herlig sødme som smaker nesten karamellisert! Med noen dråper balsamico på toppen, får du en nydelig siderett til grillmaten. Vannmelon smaker også nydelig sammen med tapas og skalldyr, og som tilbehør til kylling- og fiskeretter. Du kan også skjære melonen opp i biter og blande den i juice, smoothie eller en fruitbowl. Vannmelon er med andre ord en svært allsidig og kalorifattig frukt som du kan nyte med god samvittighet!

Bestselgere: