Hva er 5:2 dietten

Spis frukt når du vil gå ned i vekt

Å prøve og spise mer frukt og grønnsaker mens du kutter ned kalorier, er en god strategi for de som ønsker å gå ned i vekt. Frukt inneholder både svært sunne vitaminer og fiber som er bra for magen. Ta deg gjerne en frukt som mellommåltid eller lag en god smoothie til frokost.

For å gå ned i vekt, og bli der uten å gå opp igjen de tapte kiloene, er det ett par ting som er ekstra viktige. For eksempel kan det å finne næringsrik mat som holder deg mett hele dagen, samt å finne mellommåltider og snacks som metter sulten eller fysenheten gjennom dagen være gode hjelpere på veien. Bevegelse og trening er et godt supplement, men det har vist seg at dietten og kostholdet er den viktigste komponenten når du ønsker å gå ned i vekt. Hele 80% av vekttapet er relatert til det du spiser.

Frukt er sunt

Frukt og grønnsaker er veldig sunne matvarer som vi bør strebe etter å få i oss regelmessig. Dette er allment vedtatt av ernæringseksperter. Hele kroppen, inkludert hjernen og blodkar, får det veldig bra når vi får i oss frukt og grønt. I tillegg inneholder frukt fiber som gir god metthetsfølelse og bidrar til å holde magen oppe og i gang. Spis minst 500 gram frukt og grønnsaker hver dag, noe som tilsvarer ca to store never grønnsaker, rotfrukter, belgfrukter og to frukter.

Her finnet du enkle måltidsforslag som gjør det lettere å spise sunt

Fargerike frukter og grønnsaker – ikke bare vakkert å se på

Grønt er skjønt, og sunt! Alle andre frukt- og grønnsaksfarger også for den slags skyld. Fyll gjerne opp tallerkenen med fargerike grønnsaker som er fulle av både antioksidanter og vitaminer. Mellom de store måltidene dine kan du fylle på med frukt for å holde energien oppe, men tenk på at det er best å spise frukten hel istedenfor å drikke den i form av juice. Det gir en betydelig større metthetsfølelse.

Forskjellen på frukter

Innholdet i de ulike fruktene skiller seg selvsagt fra hverandre, men hvis målet er å gå ned eller opprettholde vekten, bør du velge frukt som inneholder få karbohydrater og mange antioksidanter.

Noen frukter du kan velge og vrake blant

  • Melon (både honning- og vannmelon)
  • Grapefrukt
  • Appelsin
  • Eple
  • Klementin
  • Fersken
  • Ulike typer bær, som for eksempel bringebær, blåbær, bjørnebær og jordbær

Slik får du inn mer frukt i hverdagen

For å få i deg mer frukt i hverdagen, og for å klare og velge frukt og grønnsaker som snacks når du møter på søtsuget, kan det lønne seg å være litt kreativ. Bruk gjerne frukt og bær som naturlige og sunne smakstilsetninger for å piffe opp smaken. Her er noen gode tips:

Vann med smak

Hopp over brusen og tilsett god smak i vannet med for eksempel epler, bær eller agurk. Både fint å se på, sunt og godt!

Lag egne eplechips

Det er enkelt å lage egne eplechips hjemme som passer utmerket som snacks på kvelden eller som topping på havregrøten. Eplechips fås også kjøpt ferdige i butikken.

Proteinrikt mellommåltid med bær

Noen spiseskjeer med kesam sammen med bær går kjapt å tilberede, samtidig som det er et ekte supermåltid med mye protein. Perfekt når man har dårlig tid eller ikke orker å lage kompliserte måltider.

Smoothie med frukt eller bær

En smoothie laget med naturell yoghurt eller kesam, sammen med dine favorittfrukter og/eller bær passer perfekt til både frokost, mellommåltider eller når du har lyst på noe godt.

Les også: Kalorifattig mat

På Nutrilett har vi mange gode ferdigblandede smoothies med smak av frukt og bær, som er måltidserstattere for vektnedgang. Finn din egen favoritt!

Bestselgere: