lavkalori marrokansk bakt aubergine oppskrift

Kalorifattig mat

Du har sikkert hatt dager der du kjenner deg sulten hele tiden. Den gode nyheten er at det finnes masse kalorifattig mat, som du kan fylle på med. I denne artikkelen kommer du til å få en oversikt over drikke, mat og snacks som inneholder få kalorier.

Kalorifattig middag

Middagen utgjør tradisjonelt sett dagens største måltid og kan dermed fort bli måltidet med flest kalorier. Det er noen ting du bør tenke på om du vil få en mer kalorifattig middag.
Det beste du kan gjøre er å fylle tallerken med så mye grønnsaker som mulig, dette fordi grønnsaker inneholder masse vitaminer, mineraler og fiber, men få kalorier. Grønnsaker gir deg altså mye næringsstoffer og er mettende, samtidig som det er kalorifattig mat. En god måte å innta mye grønnsaker på er å lage suppe av de. Ved å variere med type krydder og ingredienser har du alt du trenger for en smakfull, mettende og kalorifattig middag.

Se vår kaloritabell med kalorifattig mat her!

Kalorifattig snacks

Det er synd, men forskerne har enda ikke funnet opp den kalorifrie sjokoladen enda, men det finnes trøst i mye sunn og kalorifattig snacks som du kan spise med god samvittighet. Her er noen eksempler på kalorifattig snacks som kan erstatte mer tradisjonell og usunn snacks.

Popcorn fremfor potetgull

1 dl popcorn inneholder bare 14 kalorier, noe som gjør det til et godt alternativ til potetgull når saltsuget melder seg. Det er kalorifattig, tar opp mye plass i magen og gir en tilfredsstillende crunch!

Grønnkålsnacks fremfor potetgull

Et annet godt alternativ til potetgull er grønnkålsnacks, 1 dl av denne snacksen inneholder ikke mer enn 20 kalorier og ettersom grønnkål inneholder fiber, samt sunne vitaminer og mineraler kan det også sies å være et sunnere alternativ enn popcorn.

Prøv en av Nutrilett sine oppskrifter på kalorifattig snacks og kveldskos her!

Mager ost og gulrot fremfor ost og kjeks

10 gram mager ost inneholder 10 kalorier og 1 mellomstor gulrot inneholder 20 kalorier, et klart sunnere alternativ neste gang du tenker på å ta frem søt og salt kjeks med brie.

Naturell yoghurt med bær fremfor iskrem

5 spiseskjeer med naturell yoghurt inneholder ca. 60 kalorier og 1 dl frosne bær inneholder under 30 kalorier. En kan derfor lett lage seg en tilfredsstillende kald snack uten å måtte ty til den kaloritunge iskremen når en er sugen på noe søtt.

Nutrilett måltidserstatter fremfor melkesjokolade

Nutrilett sine barer er et kalorifattig alternativ til melkesjokolade og annet godteri med høyt energiinnhold. Ikke bare har Nutrilett sine måltidserstattere god smak – de er også er mettende. De finnes i mange ulike smaker – prøv for eksempel Nutrilett Rich Brownie Bar!

Se utvalget av Nutrilett-barer her!

Kalorifattig Drikke

Vann for å slukke tørsten

Dette er det enkleste tipset når det gjelder kalorifattig mat og drikke. Om en er tørst bør en drikke vann, vann inneholder 0 kalorier, det blir ikke mer kalorifattig enn det. Sukkerfri saft kan være et alternativ om en allikevel må ha en liten søtlig smak. Et annet alternativ er litt fersk skivet sitron!

Svart kaffe fremfor kaffe latte

En kopp kaffe inneholder bare 2 kalorier og er der med en kalorifattig måte å innta den daglige dosen med kaffe og koffein på. Om du allikevel ønsker melk i kaffen, velg skummet melk i stedet for vanlig melk.

Smoothie fremfor milkshake

Mens milkshakes ofte har et høyt innhold av tomme kalorier, er smoothies gjerne proppfull av frukt og grønnsaker med viktige næringsstoffer og fiber. Bare sørg for å vær bevisst på hva smoothien du kjøper inneholder, slik at den ikke har mange skjulte kalorier.

Nutrilett har smoothier som fungerer som måltidserstattere. Dette er en smart måte å dempe både sulten og søtsuget på uten å innta for mange kalorier.

Se Nutrilett sitt utvalg av smoothies her!

Nutrilett smoothies!

Bestselgere: