Hvordan kan jeg kontrollere sultfølelsen under min VLCD–diett?

Du har akkurat startet eller er kanskje godt i gang med VLCD-diett, og kjenner på sultfølelsen? Hva slags sult er det og hvordan kontrollere denne? Denne artikkelen kan mulig gi deg noen svar på dette.

Fysisk sult eller ikke?

Ofte kan det være vanskelig å skille fysisk sult og apetitt. Er sulten fysisk fremkommer det gjerne gjennom lavt blodsukker, hodepine, lav energi, rumlende mage. Da kan det være et alternativ å ta seg lavkalorisnacks for å dempe denne sultfølelsen. Hvis det ikke er en fysisk sult kan det være din apetitt, altså din lyst på å spise noe.

Les mer: Andres erfaring med VLCD produktene

Drikk vann

Tørste kan også ofte forveksles med sult, så pass på at du drikker nok vann gjennom dagen. Kjenner du at «sulten» sniker seg på, drikk et glass vann og kjenn etter igjen. En voksen person skal drikke mellom 2-2,5 liter vann per dag.

Bruk epletrikset!

Neste gang du står ved kjøleskapet eller snoker i skuffene og har lyst på noe å spise, still deg selv dette spørsmålet: «vil jeg spise et eple?». Hvis svaret er nei, er det din appetitt. Hvis svaret er ja, er det ofte fysisk sult. Drikk vann og få i deg et måltid. Husk å legge opp måltidene slik at det ikke går for lang tid mellom de.

Kjedsomhet?

Kjenner du på sulten når du kjeder deg? Kanskje når du ser på TV? Kjedsomhet er noe vi alle opplever. Noe av det du må jobbe med her er å godta denne kjedsomheten og ikke la det resultere i et ekstra mat eller snacksinntak. Hva med å bruke denne tiden til avslapning. Les et blad, gå deg en tur, gå på en yogatime eller annet som føles riktig for deg.

Ettermiddagssult?

Klokken nærmer seg 15 og du kjenner at sulten begynner å komme og energinivået minker. Det beste løsningen for å forhindre denne type sult er å ha planlagt et måltid i forkant. Fordel måltidene dine slik at du har et måltid mellom lunsj og middag, for eksempel en shake. Bruk kostholdsplanleggeren for å best planlegge dine måltider, og for å unngå ettermiddagssulten.

Les mer: kostholdsplanleggeren

Les mer: Klokken 15: døgnets farligste tidspunkt

Stress-sult?

Stresser du mye i hverdagen din? Stress kan gjøre at vi tar dårlige matvalg. Vi er ofte mindre kresne på hva vi spiser når vi er stresset. Det er større sannsynlighet for å velge det som er lett tilgjengelig enn å velge det som i utgangspunktet er planlagt.

 

VLCD - produkter

Bestselgere: