15:00 døgnets farligste tidspunkt

Unngå dårlige avgjørelser før middag

Klokken nærmer seg 15 og du kjenner energinivået begynner å dale. Det er faktisk akkurat nå du tar flest dårlige avgjørelser.

Du har vært gjennom en lang arbeidsdag, det er fortsatt noen timer til middag og du kjenner at du trenger litt påfyll. Den saftige melisglaserte skolebollen og den store skålen med sjokolade på møtebordet virker fristende nå.

Unngå fristelser

Når klokken nærmer seg 15 er det ofte noen timer siden lunsj, og man kjenner seg derfor sulten. Kroppen har på dette tidspunktet behov for et lite mellommåltid før middag, og hvis man ikke har planlagt et mellommåltid kan man møte på utfordringer, sier ernæringsfysiolog Marie Brochmann, og fortsetter:

For de som har møter utover ettermiddagen kan det være lett å bli fristet av usunn møtesnacks, og for de som er på vei hjem kan det være lett å kjøpe rask mat eller snacks i en kiosk, på bensinstasjon eller i en butikk. Du er omringet av fristelser

Husk mellommåltidene!

I tillegg til hovedmåltidene frokost, lunsj og middag, bør man spise minimum ett, og kanskje to mellommåltider daglig.

Hvis man over tid klarer å få inn regelmessige måltider, inkludert mellommåltider, vil man stabilisere blodsukkernivået og dette demper behovet for noe søtt. Et stabilt blodsukkernivå er også bra for helse, velvære, konsentrasjon og prestasjon, forklarer Brochmann. Hun påpeker at det er viktig å huske på at det er forskjell på mellommåltider og småspising, ikke bare for blodsukkeret sin del, men også for tennene dine.

Mye småspising øker sjansene for karies og erosjoner

Nutrilett er et smart valg

Størrelsen på et mellommåltid er individuelt betinget og avhenger blant annet av energibehov og aktivitet. En tommelfingerregel er likevel at mellommåltidet bør inneholde mellom 150-250 kalorier.

Nutrilett-barene inneholder mellom 100-200 kalorier og har et høyt innhold av protein- og fiber.

Barene er også et godt alternativ i en hektisk hverdag hvor du ikke alltid har sunn og god mat tilgjengelig.

I tillegg er det enkelt å ha i veska eller i skuffen på jobben når du trenger en liten snack eller når det er lenge til neste måltid

Nutrilett har utviklet to forskjellige kategorier som passer perfekt som mellommåltid: som består av smoothies og barer med cirka 200 kcal, hvor begge kategorien har høyt protein og fiberinnhold.

Planlegg dagens måltider

Ved å alltid ha en Nutrilett-bar tilgjengelig er du forberedt når sulten melder seg eller når du merker at energi- og konsentrasjonsnivået synker. Du er også bedre rustet for å kunne unngå fristelser. Det er også viktig å velge produkter som inneholder gode næringsstoffer.

– Det finnes flere alternativer som inneholder mye tomme kalorier, det vil si at de inneholder mye sukker og karbohydrater, og har lite av fiber og proteininnhold. Nutrilett har kun produkter med høyt protein- og fiberinnhold. Det er produkter som er bra for deg, avslutter hun.

*Marie Brochmann er ernæringsfysiolog i Nutrilett´s Team Willpower.

 

Måltidserstattere:

Bestselgere: