motivasjon gå ned i vekt

Finn din motivasjon for å gå ned i vekt

Man hører ofte at motivasjon er en viktig forutsetning for å klare å gå ned i vekt. Men hva er motivasjon, og hvordan fungerer den? Og hvis man har funnet motivasjon til å gå ned i vekt, hvordan sørger man for at den ikke forsvinner? Her deler vi noen tips og tanker som kan hjelpe deg på veien.

Finn din individuelle motivasjon for å gå ned i vekt

Hvorfor vil du gå ned i vekt? Motivasjon handler om hvilken drivkraft vi har for det vi gjør. Skriv ned hvilke fordeler du ser med å gå ned i vekt. Det kan være at du vil føle deg mer opplagt og orke mer, eller at du vil bli friskere og sterkere. Hvis du har klart for deg hva som er kilden til din individuelle motivasjon, er det enklere å holde fast ved den.

Les også: Slik klarer du å legge om livsstilen

Få motivasjon til slanking gjennom tydelige mål

Hovedmål og delmål er viktige faktorer for å holde motivasjonen oppe. En vanlig feil er å sette seg urealistiske mål som ikke stemmer helt med ens egen livssituasjon. Hvis man så ikke klarer å nå målet, eller møter motgang, er det lett å miste motivasjonen fullstendig.

Belønn deg selv, og legg merke til fremskrittene når du har nådd et nytt delmål. Bestill massasje eller kjøp en fin genser – fortell deg selv at du gjør en god jobb! En god gulrot å se fram til kan være en effektiv drivkraft og en stor del av motivasjonen.

Få hjelp av andre

Hvis du er åpen om reisen din, kan andre forstå og oppmuntre deg underveis. Nære og kjære kan være en trygg støtte, og de kan hjelpe deg å beholde motivasjonen hvis du har en tøff dag.

Du kan også få støtte og motivasjon ved å bli med i Willpower, der medlemmene i gruppen oppmuntrer hverandre underveis på reisen. Det kan være fint å være en del av en gruppe der alle deler viljen til å forandre livsstil.

Øv deg på å bruke motivasjonen

Motivasjonen er noe som forandres underveis i livet og som ser svært forskjellig ut i ulike perioder. Hvis du tar med deg disse tankene, kan du øve deg på å bruke motivasjonen bevisst for å gå ned i vekt.

Les også: Den beste dietten er den du holder deg til

4 raske tips for å holde oppe motivasjonen til vektreduksjon:

  • Invester litt i å forstå hvordan nettopp din motivasjon fungerer.
  • Formuler konkrete mål og vær tydelig på hvorfor du vil oppnå dem.
  • Sett deg realistiske og utfordrende delmål og gi deg selv belønninger underveis.
  • Få hjelp av andre mennesker.

Kilde: Marie Brochmann, kostholdsrådgiver og Sabina Dufberg, personlig trener.

 

 

 

Forskjellige dietter

Bestselgere: