Oppskrift på flatbiff i brød med salsa og syltet løk

Sunn middag: Flatbiff i brød med salsa og syltet løk

Denne oppskriften på flatbiff i brød er en ny vri på pølse i brød. Den er enkel å lage, samtidig som den metter godt. Oppskriften holder til 2 porsjoner og passer spesielt godt til varme sommerkvelder ved grillen.

Se også: Oppskrift på grillet ytrefilet

Porsjoner: 2
Kalorier: 654

Ingredienser:

  • 300 g flatbiff
  • 1 ss olje
  • 5 g salt og pepper
  • 4 stk pølsebrød
  • 2 stk tomat
  • 110 g mango, fersk
  • 0,5 hvitløksfedd
  • 3 stilker vårløk
  • 1/2 chili
  • ½ lime
  • ¼ ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 25 g koriander, fersk
  • 1 krm salt
  • 10 ml eddik, 12 %
  • 1 liten rødløk

Slik gjør du:

  1. Start med å sylte løken, bland vann, salt og eddik i en krukke.
  2. Skiv løken og legg den i laken. La det stå i ca 30 minutter.
  3. Hell av laken.
  4. I mellomtiden kan du lage tomat- og mangosalaten: Hakk tomat, mango, vårløk og koriander. Press hvitløk, finhakk chili, hell på olje, salg og press lime. Bland alt sammen.
  5. Stek eller grill flatbiffen: Skjær kjøttet i terninger og sett på grillspyd for jevn tilberedning. Pensle på olje, salt og pepper. Stek/grill ca 1 minutt på hver side på høy temperatur. La deretter kjøttet bli ferdig på ettervarme. Server kjøttbitene i pølsebrød med tomat- og mangosalat og syltet løk.