Slik velger du riktig Nutrilett produkt som passer for deg

Enten man ønsker å gå ned i vekt eller føre en sunn livsstil, så kan våre produkter hjelpe deg på veien. Det er kanskje litt vanskelig å navigere seg frem til produktene som passer dine mål, og derfor skal vi gi deg noen tips. På denne siden skal vi hjelpe deg med å finne Nutrilett produktene som passer for deg og dine mål.

Bestem deg for et mål

Å bestemme seg for et mål kan være vanskelig, men noe som kan hjelpe deg med å holde motivasjonen, er å sette deg et hovedmål med små delmål underveis. Hovedmålet ditt kan være å for eksempel gå ned 10 kilo og delmålene kan være å gå ned 0,5 kg i uken. Dermed blir det enklere å holde motivasjonen oppe, samtidig som veien til målet blir morsommere.

Det finnes mange ulike mål man kan sette seg, og eksempler på andre mål kan være å holde vekten etter vektnedgang eller gå fra en usunn til en sunn livsstil, mål som nødvendigvis ikke trenger delmål, men som blir mer som en livsstilsendring i det lange løp.

Hvordan ønsker du å nå målet ditt?

I og med at det finnes hundrevis av mål, finnes det også hundrevis av måter å nå målet sitt på. Her fokuser vi på hvordan du kan nå målet ditt ved å bruke Nutrilett sine produkter.

Hvis du ønsker å gå ned i vekt kan dette gjøres på flere måter, både på diett og ved å gjøre små endringer på kostholdet. Den mest drastiske måten du kan nå vektnedgangsmålet ditt på er ved å bruke våre produkter fra VLCD sortimentet. Disse produktene brukes til ernæringsmessig behandling av fedme. Serien består av supper og shakes, pulverprodukter, som skal hjelpe deg ned i vekt gjennom en VLCD (Very Low Calorie Diet) diett. Dietten går ut på at du bytter ut alle dagens måltider med 5 (for kvinner) eller 6 (for menn) shakes eller supper per dag. Gjerne en kombinasjon av produkter, slik at du ikke blir lei. Produktene er utviklet slik at du får i deg alle vitaminene og mineralene du trenger gjennom kombinasjonen av de 5-6 porsjonene du skal drikke/spise per dag. Dette kan være en krevende diett og produktene bør ikke brukes mer enn 3 uker sammenhengende uten rådføring med lege.

En annen måte man kan gå ned i vekt er ved å bruke Nutrilett sine måltidserstattere. Dette er måltidserstattere som skal byttes ut med ett eller to måltider om dagen. Er du en person som ofte velger usunne alternativer når du blir fysen eller er på farten, kan det hjelpe deg ned i vekt om du i stedet velger en måltidserstatter. Disse produktene har mellom 100-200 kalorier per bar, og du får i deg alle vitaminene og mineralene kroppen trenger per måltid.

Disse produktene kan også brukes i en 5:2 diett. En 5:2 diett går ut på at man «faster» to av syv dager per uke. På fastedagene spiser man 500-600 kalorier sammenlagt. På disse dagene kan man for eksempel spise en bar til frokost og ett/to lettere måltider resten av dagen, på til sammen 500-600 kalorier. Det er viktig at man ikke faster to dager etter hverandre, og at man holder aktivitetsnivået nede mens man faster.

Enten du ønsker å gå ned i vekt eller holde vekten, finnes det en enkel huskeregel – kalorier inn og kalorier ut. Hvis du ønsker å gå ned i vekt må du ligge i et kaloriunderskudd, altså spise og drikke mindre enn det kroppen forbrenner i løpet av en dag. Hvis du ønsker å holde vekten stabil må kaloriene du får i deg og kaloriene du forbrenner være =0, med andre ord –forbrenner du 1800 kalorier per dag, skal du også spise og drikke til sammen 1800 kalorier per dag.

Hvordan endre kostholdet

Å endre kostholdet sitt trenger ikke være så vanskelig, men det viktigste er at du har en formening om hvordan du ligger an i dag. Plasser deg selv inn i en av disse kategoriene:

  • Usunt kosthold og lavt aktivitetsnivå
  • Usunt kosthold og høyt aktivitetsnivå
  • Sunt kosthold og lavt aktivitetsnivå
  • Sunt kosthold og høyt aktivitetsnivå

Det viktigste er at man finner en slags balanse mellom kosthold og aktivitetsnivå, men også en livsstil som passer for akkurat deg. Når du plasserer deg selv i en av disse båsene, får du et bedre bilde av hvordan du faktisk ligger an, men også hvilke endringer som må gjøres for å finne balansen mellom kosthold og aktivitet, som igjen fører til en sunn livsstil eller hjelper deg på vei til målet ditt.

Når kostholdet skal endres permanent, kan det også være lurt å tenke over alt du spiser i løpet av en dag, og hvor du kan gjøre endringer for å nå målet ditt. Still deg selv disse enkle spørsmålene:

Hva spiser du til frokost? Spiser du brødmat, frokostblanding, havregrøt, yoghurt eller frukt? Eller kanskje frokost ikke er for deg? Hva med til lunsj? Går det i brødmat, suppe, salat eller kanskje annen varmmat? Kanskje spiser du noe mellom frokost og lunsj, og mellom lunsj og middag. Nøtter eller kanskje til og med en sjokolade som du fant i veska? Noen rekker heller ikke spise lunsj – og går derfor på en smell til middag, hvor man da spiser et altfor stort måltid, kanskje er det omvendt – fordi lunsjen er stor, så orker man ikke middag. Et siste spørsmål å stille er når på dagen du er mest sulten, morgen, ettermiddag eller til kvelds?

Poenget med disse spørsmålene er altså å kartlegge hvor mye og hvor ofte du spiser i løpet av en dag, og et tips kan være å skrive ned alt du spiser i løpet av en uke, en slags matdagbok – og kanskje får du deg et sjokk over hvor mye du småspiser, eller hvor lite du faktisk spiser i løpet av en dag. For det er ikke sånn at man automatisk går ned i vekt om man spiser for lite, det kan ha motsatt effekt, at man står på stedet hvil.

Når du får oversikt over hva du spiser og hvor ofte du spiser kan du enklere kartlegge hverdagen din og måltidene du skal spise. Du kan sette deg ned hver søndag og planlegge måltider for hele uken, da får du også lagt inn snacks der du vet at du er sulten, for eksempel i 3-tiden rett før jobb/skole er ferdig for dagen eller på kvelden etter middag. Da kan du planlegge slik at du har en måltidserstatterbar eller to i veska/skapet, og samtidig spare penger på å ikke kjøpe sjokolade eller annen snacks fordi du er fysen og småsulten.

Så hva skal jeg velge?

Syns du det fortsatt er vanskelig å velge hvilke produkter som passer for deg? Eller føler du kanskje at det finnes flere? Kort og godt vil VLCD produktene passe for personer som trenger hjelp til å komme i gang med vektreduksjon, da dette er en pulverdiett med svært lavt kaloriinnhold. Disse produktene bør ikke brukes av personer som har eller har hatt risiko for spiseforstyrrelser, hjerte- og karsykdommer, forstyrrelser i metabolismen eller diabetes. Er du barn, tenåring, gravid eller ammende anbefales heller ikke disse VLCD-produktene. Dietten bør heller ikke benyttes i mer enn 3 uker uten samråd med lege.

Måltidserstattere kan man kose seg med. Du kan finne noe for enhver gane, slik som forfriskende smoothies og deilige barer. Disse produktene er supre å ha med seg i vesken når man er på farten, i skuffen på jobb eller i skapet hjemme på kjøkkenet. Ta deg en bar når du er fysen og sulten eller hvis du bare har lyst på noe godt. Smoothiene og barene inneholder ca. 200 kalorier.

Barene inneholder mellom 100-150 kalorier per bar og passer ypperlig som et lite mellommåltid – hvis du er litt sulten. De kan også nytes med god samvittighet til filmkvelden eller på kino som snacks.

Smak deg gjennom vår nettbutikk her 

Populære produkter

Bestselgere: