vegetar sushi

Innta færre kalorier per dag

Med noen enkle grep så kan du enkelt innta færre kalorier per dag. Små endringer kan få stor betydning for antallet kalorier per dag i ditt kosthold, og kan dermed være med på å avgjøre om du når dine mål.

Mange kalorier mellom brødskive og pålegg

Det er ikke noe feil med å ha smør eller majones på brødskiva, men om du ønsker å gå ned i vekt må du prioritere og tenke på hvor mange kalorier det er i matvarene du inntar daglig. Visste du at 1 spiseskje med majones eller smør inneholder ca. 100 kalorier? En kan derfor lett unngå en del av disse kaloriene enten ved å minimere mengden en bruker eller ved å bytte til andre alternativer som inneholder færre kalorier.

En annen måte man kan spare kalorier på er gjennom måltidserstatning. En måltidserstatter demper ikke bare sultfølelsen og minsker søtsuget, men kan også gi deg full kontroll over hvor mange kalorier du får i deg i løpet av en dag.

Les mer om måltidserstattere her

Måltidserstattere med få kalorier, og høyt innhold av proteiner og fiber:

Les også: Kalorifattig mat

Kalorifattig pålegg

Hvilket pålegg du velger kan også ha stor innvirkning på antall kalorier per dag. Når en regner det sammen over lengre perioder blir også konsekvensen av enkelte valg tydeligere. Et par salamiskiver på brødskiven inneholder litt over 50 kalorier, mens et par skiver med magrere kjøtt pålegg av skinke, kalkun og kylling vil inneholde ca. halvparten.

Er du kanskje en av de som elsker ost på brødskiven? Velger du en lett-ost fremfor den klassiske gulosten kan du faktisk spare 11 kalorier per brødskive. Du kan også velge mager leverpostei fremfor vanlig, da kan du spare 24 kalorier per brødskive. Dette er bare noen eksempler, se over din egen påleggsskuff og se om det er noen pålegg du kan bytte ut med mer kalorifattig mat.

Drikke

Drikker du mye melk? Om du velger skummet melk fremfor vanlig melk kan du spare 68 kalorier per glass. Juice har også mer kalorier enn mange tror, et glass juice inneholder hele 86 kalorier og er gjerne uten det sunne fruktkjøttet og skallet hvor det sunne fibere og mange av næringsstoffene ofte sitter.

Om du liker å drikke brus og ikke ønsker å bytte til vann når du skal slukke tørsten bør du i det minste bytte til sukkerfri brus. Ved å bytte ut en coca cola med en coca cola zero vil du for eksempel spare 210 kalorier, det er mer enn 10 prosent av det en gjennomsnittlig kvinne forbrenner av kalorier per dag.

Smoothie er et godt alternativ for de som ønsker en søt og smakfull drikk, selv om det også her finnes både gode og mindre gode alternativer. Mange smoothies en kjøper på butikken inneholder ofte mange kalorier, lite fruktkjøtt og mye sukker, det lønner seg derfor å være bevisst på hva innholdet er i det enkelte produktet.

Se Nutrilett sitt utvalg av sunne smoothies her!

Å lage sin egen smoothie er også en god måte å forsikre seg om dets innhold på. Nutrilett har mange gode oppskrifter på sunne smoothies med få kalorier, prøv for eksempel vår oppskrift på sunn bringebærsmoothie!

Middag

Ett tips: Lag så mye av maten som mulig i ovnen eller ved å koke eller dampe den. Du kan spare mange kalorier per dag ved å ikke steke maten, en spiseskje olje inneholder ca. 90 kalorier og en spiseskje inneholder ca. 110 kalorier. Sitron, krydder, urter, soyasaus eller mager kesam er utmerkede alternativer til fetere toppinger og dressinger.
Velg også magrere kjøtt-produkter fremfor fete, visste du for eksempel at du kan spare 74 kalorier per 100 gram kyllingkjøtt ved å velge grillet kylling uten skinn?

Dette er bare en håndfull eksempler på hvordan du enkelt med noen få justeringer kan innta færre kalorier per dag. Se nøye gjennom hva du vanligvis spiser og se hvor mange endringer du enkelt kan foreta deg uten å ofre noe særlig når det kommer til smak, du blir nok overrasket!

Bestselgere: