Gå tur – og ned i vekt! Foto.

Gå tur – og ned i vekt!

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, er det viktig at du spiser sunt og får nok mosjon. De fleste tenker kanskje at denne mosjonen bør inkludere tunge løft og lange løpeturer, men det stemmer ikke. Å gå en tur kan faktisk være kjempeeffektiv trening for deg som vil gå ned i vekt!

Gåturer har mange fordeler – men kan man virkelig gå ned i vekt ved å gå tur?

Turgåing er en givende og avslappende treningsform, og er også en ypperlig måte å kunne tilbringe mer tid i naturen sammen med venner og familie. Det er også en aktivitet som gir lav risiko for skader og overbelastning.

I denne artikkelen snakker vi om de mange fordelene som turgåing kan ha både på vektnedgang og den generelle helsen.

 

Kan man virkelig gå ned i vekt ved å gå tur?

Du kan absolutt gå ned i vekt ved å gå tur! Hvis du er overvektig, er det å gå tur en god måte å være aktiv på uten at det blir for tungt for sener og ledd. For å gå ned i vekt, er du nødt til å forbrenne flere kalorier enn du tar inn, og akkurat som ved løping og andre treningsformer, forbrenner du selvfølgelig også energi når du går tur. Hvor mange kalorier du forbrenner, avhenger av hvor raskt du går og ikke minst lengden på turen. For å kompensere for en lavere intensitet, kan du rett og slett gå lengre! Jo lengre du går, desto mer tid tilbringer du utendørs, hvor du heller ikke fristes av chipsposer og annet snop.

 

Andre fordeler ved å gå tur:

  •   Kroppen og hjertet har godt av å trene på ulike intensitetsnivåer, og ved å gå en lang tur gir du hjertet ditt en god og skånsom treningsøkt. Et sterkt hjerte gir deg også mer energi i hverdagen!
  •   Å gå tur er noe mange liker svært godt, og den beste treningsformen er den som faktisk gjennomføres! Motivasjon har alt å si for å klare å gå ned i vekt.
  •   Turgåing er en type mosjon som er lett å gjøre sammen med andre. Kanskje du kan kombinere turen med litt tid sammen med vennene dine?
  •   Man blir gladere av å tilbringe tid ute i frisk luft, og ikke minst av å få sol på huden!
  •   Turgåing er også med på å forbedre balansen din, og kan i tillegg bidra til bedre fordøyelse. Så kom deg ut på tur etter middagen i stedet for å legge deg ned i sofaen!

 

Gjør dietten mer effektiv ved å gå tur hver dag!

For mange kan det å gå tur hver dag være en super måte å få mer aktivitet inn i en travel hverdag. Det kan også være godt for ens helhetlige helse å få frisk luft og et avbrekk fra dagens tjas og mas. Mange bruker denne tiden til idémyldring, ringe en venn eller høre på en spennende podcast mens man går!

For å få et større treningsutbytte, og eventuelt bedre resultater av dietten din, anbefales det å gå turer i ulendt terreng. Variasjonen dette innebærer blir som en naturlig intervalltrening som får pulsen til å variere mer! Når vi for eksempel går opp bratte bakker, jobber vi mye hardere, og derfor er dette en fin måte å skape ekstra intensitet på turen. Du slipper imidlertid den større belastningen som for eksempel jogging kan medføre. Du bruker mer energi, og vekttap handler jo om hvor mye energi du forbruker i forhold til hvor mye du tar inn.

 

Et perfekt supplement til annen trening

Det kan være vanskelig å opprettholde en trening som alltid krever høy intensitet. Å trene for hardt er heller ikke bra for kroppen. Derfor er en gåtur et perfekt supplement til annen trening, særlig på de dagene du ønsker litt ekstra aktivitet. Du får god mosjon, samtidig som du unngår skader og unødvendig slitasje på kroppen. Vil du gå ned i vekt med å gå tur og trene, er det lurt å sette opp et treningsprogram for å nå målene dine.

Bestselgere: