Gå ned i vekt med Nutrilett shakes

Bærer du rundt på mange ekstra kilo og trenger en pangstart på vektreduksjonen? Da er Nutrilett shakes riktig valg for deg. Ernæringsfysiologen Marie Brochmann forteller alt du trenger å vite for å gå ned i vekt med våre shakes – trygt og varig.

Les mer om vektnedgang med VLCD her

Gå ned i vekt

Nutrilett gjør det mulig å gjennomføre en såkalt VLCD-diett (Very Low Calorie Diet) på en sikker måte. En VLCD er en intensiv diett for deg som har en BMI på 30 eller mer, og som vil gå ned i vekt og få en pangstart på veien mot en sunnere livsstil.

VLCD - diett for vektnedgang

Hvem passer shake dietten for?

Dietten passer for voksne som har behov for en stor vektreduksjon. Ungdommer under 18 år skal ikke begynne på dette programmet uten å rådføre seg med sykepleier, lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Gravide og ammende bør også rådføre seg med legen først, fordi man som gravid har økt behov for enkelte næringsstoffer.

Også personer med kroniske sykdommer, som for eksempel diabetes og hjerte- og karsykdommer, bør alltid diskutere større livsstilsendringer med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

For de aller fleste er imidlertid en VLCD-diett på et par uker ikke noe som påvirker helsen negativt, så lenge man går over til et balansert kosthold etter den korte diettperioden.

Les også: Nutriletts VLCD shake for å gå ned i vekt

Hvordan gå ned i vekt og få maksimal effekt av Nutrilett?

For å få maksimalt ut av dietten, bør du ha en plan for hele reisen – før, under og etter programmet.

Før Nutrilett dietten

Sett av tid til planlegging før du setter i gang, og sørg for at du vet hva du må tenke på for at dietten skal bli så effektiv som mulig.

For å få best mulig effekt, finnes det for eksempel noen kostholdsendringer som du bør gjennomføre en stund før du starter.

Sørg for å kjøpe inn nok shakepulver slik at du har til hele diettperioden, og husk å planlegge måltidene slik at de fungerer i hverdagen. Bruk gjerne Nutriletts mal for diettplan. Du kan bruke malen som den er eller justere den ut fra dine egne behov.

Under dietten

Det viktigste for å få mest mulig ut av dietten, er å følge din egen plan til punkt og prikke. Hvis du likevel føler behov for å spe på matinntaket med noe som ikke er med i planen, bør du velge grønnsaker som inneholder svært få kalorier, for eksempel agurk, salat, selleri eller lignende.

Underveis i programmet må du også begynne å planlegge hva du skal spise og hvor mye du skal trene etter dietten, slik at du beholder den nye vekten videre fremover.

Etter dietten

Etter dietten har du gått ned i vekt. Nå begynner arbeidet med å beholde vekttapet, og eventuelt gå ned mer hvis det er nødvendig.

Hvordan beholder man motivasjonen?

Det finnes flere metoder som du kan bruke for å beholde motivasjonen under dietten.
Først og fremst bør du fokusere på din indre motivasjon, det vil si hvorfor du ville gå ned i vekt i utgangspunktet. Dette er spesielt viktig i perioder som du opplever som tunge. Du kan for eksempel ha en lapp i lommen der du har skrevet ned alle fordelene med å gå ned i vekt.

På lappen kan du også beskrive hvordan du kommer til å se ut eller føle deg når du har nådd målet.

Ytre motivasjon er også effektivt. Gi gjerne deg selv belønninger som ikke er knyttet til mat, for eksempel en massasje, magasiner eller nye klær. Dessuten kan du fortelle om livsstilsendringen til venner og familie, som kan gi deg støtte hvis det kommer dager da motivasjonen blir borte.

Det kan føles ensomt å gå ned i vekt på egen hånd. Husk derfor å melde deg inn i «Willpower», vår Facebook-gruppe for de som vil legge om livsstilen og gå ned i vekt. I gruppen motiverer man hverandre, deler tips og kan stille spørsmål til eksperter om kosthold og trening. Der kan du også få inspirasjon ved å følge andres reise mot et sunnere liv.

Les også: Slik klarer du å legge om livsstilen

Hvorfor er Nutrilett bedre enn andre dietter?

Nutriletts shake er et fullverdig ernæringspulver som tilsvarer vanlige måltider i løpet av dagen. Det gjør at du garantert får i deg tilstrekkelig protein, vitaminer, mineraler og fiber, til tross for det lave kaloriinntaket.

Smaken er også en fordel som ikke skal undervurderes. Ettersom de fleste synes shaken smaker så godt, blir det lettere å gjennomføre dietten i henhold til planen.
En viktig årsak til å velge Nutrilett-dietten er dessuten ikke bare våre shakes, men også ressursene du har tilgang til via nettsiden vår og vår Facebook-gruppe Willpower. Der får du hjelp med hvordan du skal tenke når det gjelder kosthold, trening og mental innstilling for å nå dine langsiktige mål: Fra dagene før du setter i gang, til hvordan du skal tenke under selve dietten, og til slutt en holdbar plan for kosthold og trening som du kan bruke for å beholde din nye vekt resten av livet.

Nutrilett suppediett

Bestselgere: