Smoothie med grønnsaker og bær er en fin paleo frokost. Foto.

5 tips til paleo frokost

Elsker du frokost og anser det som dagens viktigste måltid? Eller synes du det er vanskelig å få i deg nok næring om morgenen og trenger tips til en sunn frokost? Uansett hvordan morgenrutinene dine ser ut, kan du gjøre dem enda sunnere med paleo-dietten.

Denne dietten gir deg næringsrike råvarer som holder deg mett lenger, og som gir kroppen din den energien som trengs for å starte dagen. Høres dette ut som noe for deg? Da bør du fortsette å lese for å lære mer om paleo-dietten og få smakfulle tips til paleo frokost.

Hva er paleo?

Paleo diett er et godt alternativ hvis du ikke ønsker å telle kalorier, men fremdeles vil gå ned i vekt.  For eksempel kan pølser byttes ut med rent kjøtt og pommes frites kan erstattes med rotgrønnsaker. Korn og melkeprodukter kan også fjernes fra kostholdet. Ris og havre er greit å spise fra tid til annen for å skape variasjon i matlagingen, og du kan også bruke fete meieriprodukter som fløte og smør, men dette bør ikke gjøres daglig.

Ettersom dietten ikke er utviklet som en tradisjonell vektreduksjonsmetode (selv om den kan hjelpe deg ned i vekt), har den blitt veldig populær blant både de som trener mye og de som bare ønsker en sunnere livsstil. Den bør derfor anses som en levemåte fremfor en diett, og du finner massevis av paleo-oppskrifter og tips til hvordan du kan gjøre kostholdet til en del av hverdagen din. Nedenfor finner du tips til råvarer som du gjerne kan spise mye av:

  •   Egg
  •   Frukt og grønnsaker
  •   Fisk og skalldyr
  •   Kjøtt og fugl
  •   Frø og nøtter
  •   Rotgrønnsaker
  •   Vegetabilske oljer, som f.eks. olivenolje og kokosolje

5 tips til god og sunn paleo frokost

Å spise en sunn frokost gir deg ikke bare en god start på dagen, men kan også hjelpe deg med å gå ned i vekt. Det holder deg mett lenger, slik at du unngår småspising mellom måltidene. Nedenfor finner du fem tips til gode, enkle og sunne paleo-matretter som passer perfekt som frokost. De inneholder råvarer som holder deg mett, og som gir kroppen din massevis av gode næringsstoffer!

1. Chiagrøt

Chiagrøt er et utmerket alternativ som paleo-frokost ettersom det anbefales at du tilsetter flere frø i kostholdet når du spiser et paleo-kosthold. Chiafrø har et høyt innhod av fiber, og inneholder også mye vitaminer, mineraler og antioksidanter. I tillegg gir de en god smak og jevn konsistens når de blandes med kokosmelk, kokosolje og kokosflak. Topp gjerne grøten med oppskåret frukt og favorittnøttene dine!

2. Egg og bacon

Bacon og egg er jo en skikkelig klassiker på frokostbordet, og noe du absolutt kan fortsette å nyte når du spiser paleo. Det er både smakfullt og mettende, og du kan gjerne supplere med grønnsaker som tomater, avokado eller andre ting du liker for å komplettere proteinene og fettet fra eggene og baconet for en skikkelig vitaminboost.

3. Smoothie

Ønsker du en næringsrik frokost som både kan spises hjemme eller når du er på farten, kan du satse på en herlig smoothie. Den er rask og enkel å lage, og du kan bruke de fruktene og grønnsakene du liker best. Bruk en blender og bland ingrediensene sammen med kokosmelk for å få en kremete konsistens og ekstra god smak!

4. Egen müsli

Få i deg flere nøtter og frø på en enkel måte ved å lage din egen müsli! Du kan bruke dine egne favoritter, men et godt tips er å blande gresskarfrø, solsikkefrø, sesamfrø, gojibær, rosiner og hakkede mandler, hasselnøtter og paranøtter. Stek disse i ovnen med revet kokos og en klatt med kokosolje. Smak deretter til med kanel, kardemomme eller ekte vaniljepulver om ønskelig!

5. Pletter med smak av banan

Et siste frokosttips for deg som følger et paleo-kosthold er å lage dine egne bananpletter. Alt du trenger er banan, egg, kokosolje og fiberhusk for å skape en god konsistens. De er enkle å lage og kan gjerne tilberedes dagen før, ettersom de er like gode når de er kalde! Perfekt for deg som ofte har travle morgener og ikke har tid til å lage en god frokost. Server plettene med nøtter, frukt, bær eller pisket kokosmelk og nyt en sunn frokost full av fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter!

Ta gjerne en titt på flere av våre sunne og næringsrike oppskrifter her!

Bestselgere: