vegetarlasagne med linser

Vegetarlasagne med linser

Denne oppskriften på vegetarlasagne med linser holder til 6 porsjoner og lages på kun 40 minutter. Perfekt for deg som skal lage middag til hele familien, eller som er glad i restemat. Hver porsjon har kun 442 kalorier og hele 23 gram protein. Prøv den og nyt!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 441

Ingredienser:

  • 200 g lasagneplater, 12 stk
  • 1 ss rapsolje
  • 4 stilker stangselleri, hakket i biter
  • 4 gulrøtter, hakket i biter
  • Gul løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ½ rød chili, finhakket
  • 4 dl tørkede røde linser
  • 2 bokser hakkede tomater, chilismak
  • 2 ss kinesisk soya
  • 1 ss curry
  • 2 ss grønnsaksbuljongpulver eller 1 buljongtærning
  • 9 dl vann
  • 1 dl revet mozzarella, eksempel apetina mozzarella med 24% protein

Slik gjør du:

  1. Fres løken i olje i en stor gryte så den får litt farge
  2. Tilsett gulrot, selleri, hvitløk og chili, la det frese noen minutter
  3. Tilsett hakkede tomater, soya, curry, grønnsaksbuljong, vann og linser
  4. Kok opp og la koke på middels varme i 15 minutter. Rør om innimellom
  5. Sett ovnen på 220 grader
  6. Legg 3 lasagneplater i en ildfastform, legg lagvis linseblandingen med lasagneplater og topp til slutt med mozzarella
  7. Sett midt i ovnen i 20 minutter. La gjerne hvile 10 minutter før servering

Per porsjon

Kalorier :
441,7
Fiber (g) :
10,5
Proteiner (g) :
23,4
Fett (g) :
6,5
Karbohydrater (g) :
66,3
Sukker (g) :
12,6

Bestselgere