

SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter
KJØP HER
Vegetar wok med kokosmelk
Dette er en oppskrift på en vegetarisk wok med kokosmelk og masse gode grønnsaker. Den inneholder under 600 kalorier per porsjon og holder til 2 porsjoner. For å lage en wok lav på karbohydrater kan risnudlene byttes ut med bønnepasta.
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 592
Ingredienser:
- ½ boks kokosmelk lett (6,7 %)
- 2 dl peanøttsmør, uten salt
- 2 dl vann
- 3 ss soyasaus
- 2 ss fersk ingefær
- 1 ss honning
- ½ lime
- 1 ts sriracha
- 2 fedd hvitløk
- 1 pakke risnudler
- 2 dl edamamebønner
- 1 ss sesamolje
- ½ gul løk
- 2 stk paprika
- 2 stk gulrot
- 2 dl sukkererter
- 2 ts sesamfrø
- 1 bunt koriander
Slik gjør du:
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken og tilsett edamamebønnene det siste minuttet
- Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann
- Finriv ingefær og hvitløk
- Rør sammen kokosmelk, peanøttsmør, vann, soyasaus, den revne ingefæren og hvitløken, honning, sriracha og press saften fra lime i en kjele
- Varm opp sausen på svak varme
- Strimle løk, paprika og sukkererter
- Varm opp oljen i en wok- eller stekepanne på medium varme
- Stek løken i ca 5 minutter, tilsett tomater og stek i 5 minutter
- Sett opp varmen og tilsett paprika og gulrøtter, stek i 2-3 minutter
- Tilsett sukkererter og stek i 1 minutt
- Tilsett deretter sausen og nudlene. Varm opp og server
- Topp med sesamfrø og koriander
Per porsjon:
Kalorier: 592
Fiber (g): 8,2
Proteiner (g): 16,6
Fett (g): 24,6
Karbohydrater (g): 72,9
Sukker (g): 11,9
Oppskrift av Evelina Söderholm