Vegetar Taco
12 August 2020
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på vegetar taco er kjempe enkel og veldig god! Oppskriften holder til 4 porsjoner, men husk å forberede 12 timer i forkant med bløtlegging av de gule ertene. Varier taco-fredagen og prøv denne oppskriften!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 12:00:00
Kalorier: 554
Tacodeig:
- 2,5 dl gule erter
- 4 dl vann
- 1 pose tacokrydder uten sukker
Yoghurt-guacamole:
- 1 stk avokado
- 1,5 dl tyrkisk yoghurt 10 %
- ½ stk lime
- 0,5 ts salt
Hurtigsyltet rødløk:
- 1 stk rødløk
- ½ stk lime
Tilbehør:
- 8 stk tortilla
- 1 stk jalapenos
- Noen blader koriander
Slik gjør du:
- Bløtlegg de gule ertene 12 timer i forveien.
- Kjør ertene lett i en kjøkkenmaskin – slik at det fortsatt er biter igjen. Legg i en kjele med vann, kok opp og la koke i 10 minutter. Tilsett tacokrydder og la stå på ettervarme ytterligere 5 minutter.
- Guacamole: mos avokado med en gaffel. Tilsett yoghurt, lime og salt – rør om.
- Hurtigsyltet rødløk: Skiv løken og press lime over løken. Masser limen inn og la stå til servering.
- Server tacodeigen med guacamole, syltet rødløk, tortilla, skivet jalapenos og koriander.
Per porsjon
Kalorier :
554,3
Fiber (g) :
12,1
Proteiner (g) :
21,2
Fett (g) :
15,9
Karbohydrater (g) :
76,4
Sukker (g) :
6,3
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)