Dette er en oppskrift på smaksrike vegetariske kjøttboller laget på kikerter. De er enkle å lage og de stekes i ovnen. Server kjøttbollene med linsepasta, rød pesto og ruccola for et helhetlig måltid. Velbekomme!
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:45:00
Kalorier: 234.7
Ingredienser:
1 boks kokte kikerter
3 dl solsikkefrø
0,75 dl fiberhusk
1/2 gul løk
1 dl vann
1 ss soyasaus
1 ss pofiber
1 ts salt
1 ts svart pepper
1 hvitløks fedd
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Kjør solsikkefrø i en kjøkkenmaskin til en jevn masse
Riv løken grovt
Tilsett løk, kikerter, vann, soya, salt, pepper og hvitløk
Kjør til en glatt deig i kjøkkenmaskinen
Tilsett fiberhusk og pofiber, pass på at det blandes godt – ved behov kan du røre for hånd
Rull til boller og plasser dem på et stekebrett med bakepapir
Stek midt i ovnen i 15 minutter, snu deretter bollene og stek i 10 minutter