Vegetar couscous
12 August 2020
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på vegetar couscous er enkel med mange muligheter. Bruk det du har hjemme av grønnsaker og få en variert hoved- eller siderett til dagens middag. Den kan gjøres glutenfri ved å bruke maiscouscous. Oppskriften holder til 2 porsjoner.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 595
Grønnsaker:
- 1 ss olivenolje
- 125 g sjampinjong
- 2 stk gul bete
- 2 stk gulrot
- 0,5 stk rødløk
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk tomat
- 0,5 ts salt
- 1 krm svart pepper
- 1,5 pakke spinat (50g)
Topping:
- 1 ss Harissa
- 1 dl tyrkisk yoghurt
Cous cous:
- 2,5 dl couscous fullkorn
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Skyll og skiv alle grønnsakene i ca samme størrelse. Legg på en stekebrett med bakepapir og dryss over olje, salt og pepper. La stå 20 minutter i ovnen, slå deretter ovnen av og la grønnsakene stå ytterligere 20 minutter på ettervarmen.
- Kok couscous etter instruksjonene på pakken.
- Rør sammen de ovnsbakte grønnsakene med couscous og topp med litt harissa og yoghurt. Server!
Per porsjon
Kalorier :
595,3
Fiber (g) :
12,8
Proteiner (g) :
22,1
Fett (g) :
16,6
Karbohydrater (g):
85,7
Sukker (g) :
15,1
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)