Kjempegod og saftig vegansk sjokoladekake som med fordel kan lages dagen før. Husk å ta vare på kikertlaken neste gang du åpner en boks med kikerter! Kikertlaken er nemlig mange ganger en perfekt vegansk erstatning for egg. Dessuten med færre kalorier!
Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:45:00
Kalorier: 206
Ingredienser:
150 g søtpotet
2 ss vegansk proteinpulver vanilje
1 ss kakao, fettredusert
2 ss kokosmel
1 dl sukrin melis
1 dl kokossukker
1,5 dl kikertlake
1 dl kokosdrikk (1,6 % fett)
1 ts vaniljepulver
4 dl squash
3 dl mandelmel
1,5 dl kakao, fettredusert
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
Slik gjør du:
Glasur: kok søtpotet og la hvile. Kjør søtpotet, vaniljeprotein, kakao(1 ss) og kokosmel i en kjøkkenmaskin til en glatt deig. Sett i kjøleskapet.
Kaken: sett ovnen på 175 grader. Rør først sammen alle tørre ingredienser. Riv squashen grovt. Tilsett deretter squash, kikertlake og kokosdrikk. Rør sammen.
Hell opp i en avlang brødform med bakepapir
Stek midt i ovnen i 45 minutter, eller til kaken er gjennomstekt, test med en pinne eller lignende
La hvile før du tar på glasuren. Om ønskelig kan kaken dekoreres med ferske bær