vegansk pasta fra bunnen

Vegansk pasta fra bunnen

Lyst til å prøve deg på pasta fra bunnen? Her er en oppskrift på vegansk pasta – perfekt for deg som enten vil kutte ned på animalske matvarer eller som er veganer. Oppskriften holder til 4 porsjoner, og visste du at det er veldig enkelt å lage egen pasta? Har du først prøvd det, kan det være vanskelig å slutte med det.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:25:00
Kalorier: 277

Ingredienser:

  • 150 g hvetemel
  • 150 g semulegryn
  • 2 ts olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1,5 dl vann

Slik gjør du:

  1. Rør sammen hvetemel, semulegryn og salt i en bolle. Lag en liten grop i midten av melet og hell i olivenolje og vann. Rør sammen slik at alt blander seg til en deig. Plasser deigen på en melet benk og kna ordentlig til en smidig deig i 8-10 minutter. Er deigen tørr, tilsett mer vann, er deigen kladdete, tilsett mer mel. Legg deigen i plastfilm i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. Ta ut og kjevle deigen tynt på en melet benk, eller bruk pastamaskin. Om du kjevler, bruk rikelig med mel så deigen ikke setter seg fast. Rull sammen deigen og skiv med en kniv for tagliatelle.
  3. Når pastaen skal kokes: kok opp vann i en kjele med saltet vann. Legg i pastaen og kok i 4 minutter – smak, for koketiden avheneger av tykkelsen på pastaen). Server!

Per porsjon

Kalorier :
277,1
Fiber (g) :
2,5
Proteiner (g) :
8,9
Fett (g) :
3,9
Karbohydrater (g) :
50,6
Sukker (g) :
1,6

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: