
Vegan pizza
Vegansk pizza kan smake godt det også – denne oppskriften på vegan pizza er toppet med mange godsaker. Oppskriften holder til 6 porsjoner og du kan i grunn toppe den med dine favoritter.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 374
Ingredienser:
- 1/2 pakke gjær
- 2 ss rapsolje
- 5 dl hvetemel
- 2 dl rugmel
- 0,5 ts salt
- 3 dl vann
- 160 g soltørkede tomater i olje
- 2 ss tomatpure
- 2 ss vann
- 1 ss olje
- ½ rødløk
- 100 g sjampinjong, i skiver
- ½ squash, i skiver
- Litt ruccolasalat
Slik gjør du:
- Rør ut gjær i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene, kna deigen i minst 10 minutter og la gjære i 60 minutter under et håndkle
- Sett ovnen på 200 grader, gjerne pizzafunksjon
- Hell av oljen fra de soltørkede tomatene og kjør tomater i en kjøkkenmaskin til en jevn krem. Tilsett tomatpure, vann og olje, gjerne fra de soltørkede tomatene, og kjør litt til
- Bak ut pizzadeigen på en langpanne med bakepapir. Bre ut tomatkremen og topp med grønnsakene
- Stek midt i ovnen i ca 15 minutter eller til pizzaen har fått en gylden farge
- Topp med litt ruccola og server!
Per porsjon
Kalorier :
374,3
Fiber (g) :
5,4
Proteiner (g) :
9,9
Fett (g) :
12,4
Karbohydrater (g) :
52,1
Sukker (g) :
5
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)