vegan pizza

Vegan pizza

Vegansk pizza kan smake godt det også – denne oppskriften på vegan pizza er toppet med mange godsaker. Oppskriften holder til 6 porsjoner og du kan i grunn toppe den med dine favoritter.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 374

Ingredienser:

  • 1/2 pakke gjær
  • 2 ss rapsolje
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl rugmel
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl vann
  • 160 g soltørkede tomater i olje
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ss vann
  • 1 ss olje
  • ½ rødløk
  • 100 g sjampinjong, i skiver
  • ½ squash, i skiver
  • Litt ruccolasalat

Slik gjør du:

  1. Rør ut gjær i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene, kna deigen i minst 10 minutter og la gjære i 60 minutter under et håndkle
  2. Sett ovnen på 200 grader, gjerne pizzafunksjon
  3. Hell av oljen fra de soltørkede tomatene og kjør tomater i en kjøkkenmaskin til en jevn krem. Tilsett tomatpure, vann og olje, gjerne fra de soltørkede tomatene, og kjør litt til
  4. Bak ut pizzadeigen på en langpanne med bakepapir. Bre ut tomatkremen og topp med grønnsakene
  5. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter eller til pizzaen har fått en gylden farge
  6. Topp med litt ruccola og server!

Per porsjon

Kalorier :
374,3
Fiber (g) :
5,4
Proteiner (g) :
9,9
Fett (g) :
12,4
Karbohydrater (g) :
52,1
Sukker (g) :
5

Bestselgere