Sunne eplemuffins med kanel. Foto.

Sunne eplemuffins med kanel

Saftige og sunne eplemuffins – høres det fristende ut? Bruk ferdig, usøtet eplemos – eller lag din egen! Perfekt for å unngå matsvinn hvis du har epler som har blitt myke, eller hvis du er så heldig å ha epletre i hagen. Cupcacsene får en deilig og naturlig søtsmak av eplene – og veldig fort ben å gå på! 

Hver muffin inneholder 153,4 kalorier. 

Oppskrift av Evelina Söderholm 

Porsjoner: 12
Tilberedelsestid: 00:30:00
Kalorier: 153

Ingredienser:

  • 2,5 dl grovt revet eple (ca. 2 epler). Klem ut overflødig væske
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl rugmel (eller valgfritt grovt mel)
  • 1,25 dl søtstrø (eller valgfri søtning)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 egg
  • 1,25 dl sukrin sirup gold
  • 2,5 dl usøtet eplemos (eller kok og mos eplene selv)
  • 1,25 dl skummet melk
  • 10 dråper vaniljeessens
  • 50 g smeltet kokosolje

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Rør sammen revet eple med alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. I en annen bolle: Rør sammen egg, sukrin sirup gold, eplemos, melk og vanilje.
  4. Rør deretter i de tørre ingrediensene i den andre bollen. Rør i kokosoljen.
  5. Ha røren i muffinsformer, fyll formene omtrent ¾ fulle.
  6. Stek midt i ovnen i omtrent 30 minutter.
  7. La de kjølne før servering.

Per porsjon

Kalorier :
153,4
Fiber :
12,2 g
Proteiner :
3,4 g
Fett :
5,6 g
Karbohydrater :
16,9 g
Sukker :
5,6 g

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: