sunn quinoa og melonsalat

Sunn quinoa- og melonsalat

Denne friske salaten med quinoa og melon smaker godt året rundt, men kanskje ekstra godt om sommeren. Oppskriften holder til 4 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 360 kalorier. Det tar kort tid å tilberede quinoa- og melonsalaten og med få ingredienser slipper du kanskje den ekstra turen på butikken? Håper det smaker!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Næringsinformasjon: Denne salatn er rik på proteiner fra quinoa og fetaost, samt full av antioksidanter og vitaminer fra vannmelon og ruccola. Quinoa inneholder ni essensielle aminosyrer og er et utmerket alternativ til ris og pasta.

Diettinformasjon: Salaten er ikke streng LCH tilpasset ettersom den inneholder quinoa og vannmelon, som begge inneholder en viss mengde karbohydrater. Den passer imidlertid godt inn i et moderat karbohydratbegrenset kosthold eller 5:2-diett på fastedagene, takket være det lave kaloriinnholdet og den høye næringstettheten. For å tilpasse salaten til en vegetarisk eller vegansk diett, kan du bytte ut fetaosten med et vegansk ostealternativ eller marinert tofu.

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 360

Ingredienser:

 • 200 g quinoa
 • 400 g vannmelon
 • 100 g ruccola
 • 200 g fetaost
 • 1 liten rødløk
 • 3 ss extra virgin olivenolje
 • Salt og nymalt svart pepper etter smak

Slik gjør du:

 1. Kok quinoa: Skyll quinoaen grundig i kaldt vann for å fjerne eventuelle bitterstoffer. Kok deretter etter anvisning på pakken, vanligvis 2 deler vann og 1 del quinoa. Når quinoaen er ferdigkokt, avkjøl.
 2. Forbered ingrediensene: Skyll ruccolaen og la det renne av seg eller bruk en salatslynge. Skrell og strimle rødløken tynt. Skjær vannmelon og fetaost i mindre biter, ca 2x2 cm.
 3. Sett sammen salaten: Bland den avkjølte quinoaen, ruccola, rødløk, vannmelon og fetaost i en stor bolle. Rør forsiktig om, slik at ingrediensene blandes godt.
 4. Garnityr og servering: Spre litt olivenolje over og smak til med salt og pepper. Server salaten som den er eller som tilbehør til grillet kjøtt eller kylling.

Per porsjon

Kalorier :
360
Fiber (g) :
2,1
Proteiner (g) :
13,3
Fett (g) :
24,7
Karbohydrater (g) :
22,3
Sukker (g) :
8,8

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: