sunn pizookie

Sunn Pizookie – En familiefavoritt med en sunn vri

Denne sunne pizookie er en perfekt dessert å servere på festlige anledninger fordi den er enekl å forberede, og kan serveres direkte fra pannen. Desserten passer godt til avslappede dager der hele familien kan samles rundt bordet og nyte hver sin bit med deilig varm og herlig pizookie sammen med kjølig yoghurt, kesam eller is. Oppskriften holder til 8 porsjoner og inneholder kun 373 kalorier per porsjon.

For å gjøre det enda morsommere kan man la barna være med på å lage pizookie ved å hjelpe til med å blande ingrediensene. Det er både lærerikt og underholdende som innslag i festlighetene.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Serveringstips: For å gjøre serveringen til et underholdende innslag, kan man tilby forskjellig tilbehør slik at alle kan tilpasse sin pizookie-slice. Sett frem små skåler med hakkede nøtter, bær, bananskiver, hakket frukt eller enda mer hakket mørk sjokolade. Det blir garantert en dessert som alle snakker om hvor alle kan skape sin egen perfekte kombinasjon.

Næringsinformasjon: Denne sunne pizookie er rik på protein og sunt fett fra mandelmelet, samt full av fiber fra havregryn. Den er i tillegg søtet med honning eller agavesirup som gir en mer naturlig sødme.

Allergitilpasninger: For å gjøre pizookien glutenfri kan du bytte ut havregrynen mot glutenfri havregryn eller mer mandelmel. For en melkefri variant, bruk vegansk sjokolade og vegansk is ved servering.

Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:25:00
Kalorier: 373

Ingredienser:

 • 150 g mandelmel
 • 50 g havregryn
 • 1 ts bakepulver
 • En klypa salt
 • 100 g kokosolje (smeltet, men ikke varm)
 • 100 g honning eller agavesirup
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 100 g mørk sjokolade, minst 70% kakao, hakket i biter
 • Ekstra kokosolje for å smøre pannen
 • Til servering: fruktig yoghurt, kesam eller vegansk is

Slik gjør du:

 1. Forberedelser: Sett ovnen på 180°C (eller 160°C om du har varmluftsovn). Smør en støpejernspanne eller annen ovnssikker panne med litt kokosolje.
 2. Bland de tørre ingrediensene: I en stor skål, bland sammen mandelmel, havregryn, bakepulver og en klype salt. Her kan barna enkelt hjelpe til.
 3. Bland de våte ingrediensene: I en annen skål, visp sammen smeltet kokosolje, honning eller agavesirup, egg og vaniljeekstrakt. La barna ta over vispen og pass på at alt blandes ordentlig.
 4. Lag pizookiedeigen: Hell de våte ingrediensene over de tørre ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Putt deretter i den hakkede mørke sjokoladen og bland igjen. Nå begynner deigen å ligne en ekte pizookie!
 5. Sted pizookien: Hell deigen i den smurte pannen og jevn den ut med en slikkepott. Popp pannen inn i ovnen og stek i 20-25 minutter, eller til pizookien er gyldenbrun, test gjerne med en pinne – den er klar når pinnen kommer ut ren.
 6. Server: Ta ut pannen av ovnen og la den avkjøles i noen minutter. Skjær pizookien i åtte biter og server direkte ut fra pannen sammen med fruktig yoghurt, kesam eller vegansk is.

Per porsjon

Kalorier :
373,3
Fiber (g) :
2,4
Proteiner (g) :
7
Fett (g) :
29
Karbohydrater (g) :
19,7
Sukker (g) :
14,6

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: