Sunn pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Sunn pavlova med vaniljekrem

Enhver fest fortjener en festkake – og en sunn pavlova er et populært innslag på kakebordet. Med sprø og seig marengs, en fyldig vaniljekrem og friske og fargerike bær blir denne kaken fort midtpunktet!

Hver porsjon inneholder kun 206,4 kalorier (kcal)!

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 01:20:00
Kalorier: 206

Ingredienser:

  • 2 eggeplommer
  • 1,5 dl melk
  • 1 ss arrowroot pulver
  • 0,5 dl vaniljeproteinpulver
  • 2 dl kremfløte

Marengs:

  • 2 eggehviter
  • 1 dl sukrinmelis
  • 1 ts eplesidereddik
  • ½ ts arrowroot pulver

Topping:

  • 200 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 20 g granateple
  • 1 pasjonsfrukt
  • 50 g physalis

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Marengs: Visp eggehvitene stive med en håndmikser. Tilsett sukrinmelis, eplesidereddik og arrowroot pulver, og visp til alt har blandet seg.
  3. Bre ut marengsen i en sirkel på omtrent 20 cm på et stekebrett med bakepapir. Sett nederst i ovnen, skru ned varmen til 100 grader og stek i 75-80 minutter.
  4. Vaniljekrem: Rør sammen eggeplommer, melk og arrowroot pulver i en kasserolle og varm opp sakte under omrøring. Ta kasserollen av stekeplaten så fort det begynner å koke. La blandingen avkjøles helt før du setter den i kjøleskapet.
  5. Skyll og del frukt og bær i passelige biter.
  6. Visp kremfløten stiv med håndmikser, og tilsett forsiktig proteinpulver uten å slå ut luften. Tilsett eggeblaningen sakte under omrøring og rør til en glatt krem.
  7. Bre vaniljekremen over marengsen og topp med frukt og bær. Server!

Per porsjon

Kalorier:
206,4
Fiber (g) :
3,7
Proteiner (g) :
6,6
Fett (g) :
15,7
Karbohydrater (g) :
9,4
Sukker (g):
5,7

Bestselgere: