)
Sunn ovnspannekake: Rask pannekakemiddag!
4 February 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
En sunn ovnspannekake som lager seg selv i ovnen – perfekt de dagene du ikke har tid til å steke pannekaker. Oppskriften gir 4 porsjoner på 237,5 kalorier hver. Del i passe stykker og server med friske bær!
Kan vi ha pannekaker til middag i dag? Så klart!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
238
Ingredienser:
- 3 egg
 - 1 dl hvetemel
 - 2 dl mandelmel
 - 0,5 ts salt
 - 6 dl skummet melk
 - 1 ts kanel
 
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader.
 - Bland mel, kanel og salt i en bolle.
 - Tilsett halvparten av melken og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og eggene, og rør til en tykk røre.
 - La røren stå og svelle i 10 minutter.
 - Hell røren i en smurt ildfast form.
 - Stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Server.
 
Næringsinformasjon
Kalorier 
273,5 
Fiber 
3,0 g 
Proteiner 
14,1 g 
Fett
15,3 g
Karbohydrater
19,5 g
Sukker
8,6 g