sterk mangosalat med reker

Sterk mangosalat med reker

Denne asiatiske sterke mangosalaten med reker er perfekt til lunsj eller middag! Den er kjempeenkel å lage, samtidig som det kun tar 20 minutter. Perfekt når du har dprlig tid og har lyst på noe godt! Oppskriften holder til 4 porsjoner og hver porsjon er under 500 kalorier. Går du på en diett, vil denne salaten fylle de fleste diett-kravene. Enjoy!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Næringsinformasjon: Denne salaten er rik på vitaminer og antioksidanter fra mango og ruccola, samt sunt fett fra avokado og olivenolje. Rekene bidrar med høykvalitets protein og en lavere kalorimengde sammenlignet med kjøtt.

Diettinformasjon: Sterk mangosalat med reker passer godt inn i en moderat karbohydratbegrenset diett, takket være det lave kaloriinnholdet og den høye næringstettheten. Salaten kan til og med være del av en 5:2-diett på fastedagene. For å gjøre salaten vegetarisk kan du bytte ut rekene med marinert tofu eller tempeh. For en streng LCHF-diett, overvei å minimere mengden mango og øke mengden avokado for å minimere karbohydratene.

Porsjoner: 4
Kalorier: 458

Ingredienser:

 • 2 modne mango
 • 120 g ruccola
 • 2 avokado
 • 1 liten rødløk
 • 1 chilifrukt (for eksempel rød jalapeno eller thai chili, juster styrke etter smak)
 • 400 g skrelte og koke reker
 • Saften fra 2 lime
 • 4 ss extra virgin olivenolje
 • Salt og nymalt pepper etter smak

Slik gjør du:

 1. Forbered ingrediensene: Skrell og del mango og avokado i små biter. Skyll ruccolaen og la den renne av eller bruk en salatslynge. Skrell og hakk rødløken fint. Skyll og finhakk chilifrukten (ta bort kjernen for en mildere styrke).
 2. Forbered dressingen: Bland den finhakkede chilien, limesaften, olivenolje, salt og pepper i en liten skål. Juster etter smak.
 3. Sett sammen salaten: Legg ruccolaen i en stor bunke og fordel mango, avokado, rødløk og reker over den. Hell dressingen over salaten og rør forsiktig om sånn at alle ingrediensene blandet godt.
 4. Server: Fordel salaten på fire tallerkner og server med en gang.

Per porsjon

Kalorier :
458,7
Fiber (g) :
5,4
Proteiner (g) :
17,7
Fett (g) :
31,6
Karbohydrater (g) :
24,2
Sukker (g) :
22,7

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: