Saftig og sunn gulrotkake. Foto.

Saftig og sunn gulrotkake

Sett en saftig og sunn gulrotkake på kakebordet – og du vinner festen! Den har en nydelig og søt glasur laget av gresk yoghurt, noe som gjør den mye lettere enn den tradisjonelle varianten med smør og kremost. Ristede nøtter, krydder og kokos gir kaken en fantastisk smak. Kaken gir 16 kakestykker på 244,2 kalorier hver. 

Oppskrift av Evelina Söderholm 

Porsjoner: 16
Tilberedelsestid: 00:40:00
Kalorier: 244

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 2,5 dl gresk yoghurt (10 % fett)
  • 0,75 dl rapsolje
  • 2 dl honning
  • 1,25 dl skummet melk
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kanel
  • 2 ts tørket ingefær
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • ½ ts salt
  • 2,5 dl valnøtter, hakkede
  • 1,25 dl kokosmasse
  • 2 store gulrøtter, finrevet

Glasur:

  • 5 dl gresk yoghurt 10 % fett
  • 1,5 dl sukrin melis
  • 10 dråper vaniljeessens

Slik gjør du:

  1. Rist valnøttene i medium varm stekepanne noen minutter. Rør rundt innimellom. Tilsett kokosmassen siste minuttet, og rør rundt hele tiden.
  2. Visp eggene i en stor skål. Tilsett yoghurt, rapsolje, honning og melk. Visp alt sammen.
  3. I en annen skål rører du sammen mel, kanel, ingefær, bakepulver, bikarbonat og salt. Tilsett de tørre ingrediensene i den andre skålen og rør sammen.
  4. Sett ovnen på 175 grader og smør en ildfast form
  5. Tilsett valnøtter, kokosmasse og gulrøtter i røra og rør rundt. Hell røra i formen og stek midt i ovnen 30-40 minutter. Ta ut og la den kjølne helt.
  6. Glasur: Rør sammen yoghurt, melis og vaniljeessens. Bred glasuren over den kaken og server.

Per porsjon

Kalorier:
244,2
Fiber:
1,4 g
Proteiner:
5,5 g
Fett:
16,1 g
Karbohydrater:
18,8 g
Sukker:
17,0 g

Bestselgere: