SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter

KJØP HER
Panna cotta: Lavkarbo dessert med bringebærsaus. Foto.

Panna cotta: Lavkarbo dessert med bringebærsaus

Finnes det noe bedre enn panna cotta? Lavkarbo versjonen av den klassiske italienske vaniljepuddingen er lett å lage og supergod å spise. Denne oppskriften gir nok til to, så kan du dele favorittdesserten med favorittpersonen din! Hver porsjon inneholder 291 kalorier (kcal) og 12,5 karbohydrater.

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:45:00
Kalorier: 291

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts agar agar pulver
  • 2 ss sukrin (eller annet søtningsmiddel)
  • ¼ vaniljestang

Bringebærsaus

  • 100 g bringebær
  • 1 ss sukrinmelis
  • 1 ss sitronjuice

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha de i en kasserolle med melk, fløte, agar agar og sukrin. Visp sammen og la stå i 2 minutter.
  2. Varm opp på medium varme under omrøring til det begynner å ryke. Ta ned varmen og varm ytterligere 2 minutter uten at blandingen koker.
  3. Hell oppi 2 smurte ramekin-former eller i glass som tåler varmen. La de kjøles ned og sett de i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Kjør bringebær, sitronjuice og sukrinmelis i en blender. Hell sausen gjennom en sil for å få bort frøene. Server sausen med den kalde panna cottaen!

Per porsjon

Kalorier:
291
Fiber:
1,9 g
Proteiner:
6,8 g
Fett:
24,1 g
Karbohydrater:
12,5 g
Sukker:
10,4 g

Bestselgere: