Middelhavsinspirerte ristede grønnsaker
20 December 2019
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
I denne oppskriften kan du velge selv hvilke grønnsaker og krydder du ønsker å bruke, men her har vi brukt blant annet gulrøtter, kålrot, blomkål og squash. Oppskriften holder til 1 porsjon og inneholder 345 kalorier – perfekt til middag om dy går på kaloriunderskudd. Bytt gjerne ut timian med for eksempel cayennepepper eller en annen blanding av ulike krydre. Velbekomme!
Porsjoner: 1
Tilberedelsestid: 00:40:00
Kalorier: 345
Ingredienser:
- 5 små gulrøtter
- ½ stk kålrot
- ¼ blomkålhode
- ½ stk squash
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts tørket basilikum
- 2 ts tørket timian
- 1 ts rapsolje
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader. Skyll og hakk gulrot, kålrot og squash i terninger på ca 2x2 cm. Skyld blomkålen og løsne bukettene. Hell olje, eventuelt litt vann, presset hvitløk, basilikum og timian i en stor bolle. Rør sammen til en marinade. Hell i alle grønnsakene i bollen og bland godt sammen slik at alle grønnsakene får marinade på seg. Hell grønnsakene i en ildfastform med bakepapir og stek i ovnen i 40 minutter. Server!
Per porsjon
Kalorier:
345,6
Fiber (g):
21,3
Proteiner (g):
13
Fett (g):
7,6
Karbohydrater (g):
64,3
Sukker (g):
27
Oppskrift av Evelina Söderholm
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)