SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter

KJØP HER
Lavkarbo sukkerbrød formet som smultringer. Foto.

Luftig lavkarbo sukkerbrød

Denne oppskriften på lavkarbo sukkerbrød kan brukes på mange ulike måter. Server som den er – en lys og luftig kake som er deilig til kaffen. Du kan også dele den i to og lage bløtkake med friske bær og deilig krem – eller steke røren i smultringeformer og ha på glasur av sukkerfri melis.

Oppskriften gir 8 porsjoner som hver inneholder 156,4 kalorier (kcal) og kun 2,3 g karbohydrat!

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:25:00
Kalorier: 156

Ingredienser

  • 50 g smeltet smør
  • 2 ss sukrin gold
  • 3 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 0,5 dl mandelmel
  • 0,5 dl kokosmel
  • 0,25 dl pofiber (potetfiber)
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Visp eggene luftige og rør deretter i det smeltede smøret og fløten.
  3. Bland først sammen alle tørre ingredienser i en egen bolle. Rør deretter den tørre blandingen i eggeblandingen. La røren stå i 5 minutter.
  4. Smør en stor form eller flere mindre små (tilsvarende 0,75 dl) og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter for en hel kake, og 25 minutter for porsjonsformer. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med under steketiden. Du kan stikke en grillpinne eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdigstekt. Pinnen skal være helt tørr når kaken er ferdig.

Per porsjon

Kalorier:
156,4
Fiber:
2,1 g
Proteiner :
4,2 g
Fett:
13,8 g
Karbohydrater:
2,3 g
Sukker:
0,7 g

Bestselgere: