lavkarbo eplekake oppskrift

Lavkarbo Eplekake

Dette er en lavkarbo oppskrift på en smakfull eplekake som passer like godt til helgekos, som til middagsselskap. Oppskriften holder til 8 porsjoner, og er enkel å lage. Den kan serveres som den er, eller med en vaniljesaus, for eksempel denne lavkarbo vaniljelsausen.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 01:00:00
Kalorier: 150

Ingredienser:

  • 1,5 dl melk, fettfri
  • 3 dl mandelmel
  • 1,5 dl SUKKR Gull
  • 2 ss margarin, 60 %
  • 1 stk eple
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen melk, mandelmel, søtning, margarin og bakepulver med en håndmikser. Margarinen kommer til å være litt klumpete.
  2. Skrell og skjær eplet i båter. Hell deigen i en rund form, 20 cm diameter, kledd med bakepapir. Trykk ned eplebitene med jevnt mellomrom og strø over kanel.
  3. Sett kaken midt i ovnen i 60 minutter til kantene slipper. Ta ut og la hvile litt før servering.

Per porsjon

Kalorier :
150,5
Fiber (g) :
2,5
Proteiner (g) :
4,7
Fett (g) :
12,2
Karbohydrater (g) :
5,4
Sukker (g) :
3,6