Er du glad i en kake som ikke smaker altfor søtt? Da vil du elske denne lavkarbo sjokoladekaken med en voksen smak av kaffe – laget med kakao. Oppskriften holder til 10 biter og tar ca 50 minutter å lage. Perfekt til selskap!
Porsjoner: 10
Tilberedelsestid: 00:50:00
Kalorier: 197.6
Ingredienser:
4 stk egg
12 stk ferske dadler
1 dl rapsolje
1 dl mandelmel
1 dl fettfri melk
1 dl kakao, fettredusert
1 ss sterk kaffe
1 dl søtstrø*
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader
Del plommen og eggehviten på alle eggene
Bland utkjernede dadler og eggehviter i en kjøkkenmaskin til en krem
Tilsett deretter olje litt etter litt under omrøring
Tilsett melk og kaffe, litt av gangen under omrøring
Tilsett deretter også kakao og mandelmel, rør om til en slett deig
Hell deigen over de vispede eggehvitene og vann (ikke rør for mye) sammen til alt blander seg. Hell deigen i en rund form på ca 18 cm, kledd i bakepapir
Stek midt i ovnen i ca 50 minutter
Ta ut og la hvile før servering
Kan serveres som den er, med bær eller eventuelt litt vispet krem på toppen
*Karbohydrater i søtstrø (erytriol) oppfattes ikke av kroppen som sukker, og tas derfor ikke opp av kroppen