Lavkarbo moussaka med ostesaus. Foto.

Lavkarbo moussaka med ostesaus

Lavkarbo moussaka kan være litt omstendelig å trylle frem på kjøkkenbenken – men smaken er definitivt verdt det! Denne greske tradisjonsretten skal egentlig lages med lammekjøtt, men smaker minst like godt med kjøttdeig av storfe. Ostesausen er prikken over i’en, og gjør det hele til en festmiddag! Hver porsjon inneholder 692,6 kalorier og 15,6 g karbohydrater. 

Oppskrift av Evelina Söderholm 

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:45:00
Kalorier: 693

Ingredienser:

  • 3 auberginer
  • 4 ss olivenolje
  • Salt

Fyll

  • 400 g kjøttdeig (14 % fett)
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 2 gule løk, finhakket
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 ss oregano
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 buljongterning
  • Salt
  • Sort pepper

Ostesaus

  • 2 dl kremfløte
  • 75 g revet grana padano ost
  • 2 eggeplommer
  • ½ krm sort pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Skiv opp auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem på en stekeplate. Hell over olivenolje og strø på salt. Sett midt i ovnen i 15 minutter.
  2. Stek kjøttdeigen sammen med hvitløk og løk. Tilsett salt og pepper. Når kjøttdeigen har fått farge – tilsett de grovhakkede tomatene, oregano, buljongterningen og tomatpuré. La det koke i 5 minutter.
  3. Smør en form og legg et lag med aubergine i bunnen. Legg lagvis aubergine og kjøttfyll – start med aubergine og avslutt med fyllet.
  4. Rør sammen ost, eggeplomme og fløte i en kasserolle. Varm forsiktig opp sånn at sausen tykner, men ikke la den koke. Smak til med pepper.
  5. Hell ostesausen over moussakaen. Stek midt i ovnen i 30 minutter. Server!

Per porsjon

Kalorier:
692,6
Fiber (g):
4,9
Proteiner (g):
30,3
Fett (g):
56,0
Karbohydrater (g):
15,6
Sukker (g):
12,9

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: