Lavkarbo hamburger med proteinrikt burgerbrød. Foto.

Lavkarbo hamburger med luftig burgerbrød

Lavkarbo hamburger – går det an, da? Ja, så klart! Trikset er å lage velsmakende, luftige og proteinrike burgerbrød som inneholder lite karbohydrater – og det får du oppskriften på her! Hver burger inneholder 773,1 kaolrier og 8,4 g karbohydrater – og lassevis med nydelig smak. Ps. Foretrekker du cheeseburger, kan du legge på en osteskive mens burgeren steker! 

Oppskrift av Evelina Söderholm 

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:35:00
Kalorier: 773

Ingredienser:

  • 350 g revet mozzarella
  • 1 egg
  • 3,5 dl mandelmel
  • 1 ts bakepulver

Hamburger

  • 400 g kjøttdeig (14% fett)
  • Grillkrydder (uten tilsatt sukker)
  • 1 ss smør

Topping

  • 1 bit agurk, skivet
  • 1 tomat, skivet
  • ½ rød løk, skivet

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Ha mozzarellaen i en bolle over vannbad og rør rundt til osten er smeltet. Rør inn egget.
  3. I en annen bolle: Rør sammen bakepulver og mandelmel. Tilsett deretter melmiksen i osten. Rør alt sammen til en jevn deig.
  4. Del deigen i 4 deler og form til boller. Legg på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter til de har fått en gyllen farge. Ta de ut og la de kjøles.
  5. Kna sammen kjøttdeig med grillkrydder og del i 4 like store deler. Form til burgere. Stekes i smør i en middels varm stekepanne.
  6. Server burgerne i brødet med grønnsakene.

Per porsjon

Kalorier:
773,1
Fiber (g):
4,8
Proteiner (g):
49,8
Fett (g):
59,5
Karbohydrater (g):
8,4
Sukker (g):
3,9

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: