Lavkarbo hamburger med luftig burgerbrød
28 January 2022
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Lavkarbo hamburger – går det an, da? Ja, så klart! Trikset er å lage velsmakende, luftige og proteinrike burgerbrød som inneholder lite karbohydrater – og det får du oppskriften på her! Hver burger inneholder 773,1 kaolrier og 8,4 g karbohydrater – og lassevis med nydelig smak. Ps. Foretrekker du cheeseburger, kan du legge på en osteskive mens burgeren steker!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:35:00
Kalorier: 773
Ingredienser:
- 350 g revet mozzarella
- 1 egg
- 3,5 dl mandelmel
- 1 ts bakepulver
Hamburger
- 400 g kjøttdeig (14% fett)
- Grillkrydder (uten tilsatt sukker)
- 1 ss smør
Topping
- 1 bit agurk, skivet
- 1 tomat, skivet
- ½ rød løk, skivet
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Ha mozzarellaen i en bolle over vannbad og rør rundt til osten er smeltet. Rør inn egget.
- I en annen bolle: Rør sammen bakepulver og mandelmel. Tilsett deretter melmiksen i osten. Rør alt sammen til en jevn deig.
- Del deigen i 4 deler og form til boller. Legg på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter til de har fått en gyllen farge. Ta de ut og la de kjøles.
- Kna sammen kjøttdeig med grillkrydder og del i 4 like store deler. Form til burgere. Stekes i smør i en middels varm stekepanne.
- Server burgerne i brødet med grønnsakene.
Per porsjon
Kalorier:
773,1
Fiber (g):
4,8
Proteiner (g):
49,8
Fett (g):
59,5
Karbohydrater (g):
8,4
Sukker (g):
3,9
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)