
Lavkarbo Eplekake
Dette er en lavkarbo oppskrift på en smakfull eplekake som passer like godt til helgekos, som til middagsselskap. Oppskriften holder til 8 porsjoner, og er enkel å lage. Den kan serveres som den er, eller med en vaniljesaus, for eksempel denne lavkarbo vaniljelsausen.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 01:00:00
Kalorier: 150
Ingredienser:
- 1,5 dl melk, fettfri
- 3 dl mandelmel
- 1,5 dl SUKKR Gull
- 2 ss margarin, 60 %
- 1 stk eple
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen melk, mandelmel, søtning, margarin og bakepulver med en håndmikser. Margarinen kommer til å være litt klumpete.
- Skrell og skjær eplet i båter. Hell deigen i en rund form, 20 cm diameter, kledd med bakepapir. Trykk ned eplebitene med jevnt mellomrom og strø over kanel.
- Sett kaken midt i ovnen i 60 minutter til kantene slipper. Ta ut og la hvile litt før servering.
Per porsjon
Kalorier :
150,5
Fiber (g) :
2,5
Proteiner (g) :
4,7
Fett (g) :
12,2
Karbohydrater (g) :
5,4
Sukker (g) :
3,6
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)