italiensk jordbærsalat

Italiensk jordbærsalat

Sommer eller vinter, høst eller vår – uansett årstid vil denne digge italienske salaten smake godt. Den inneholder blant annet jordbær, mozzarella og parmaskinke, som gir deg den perfekte smakskombinasjonen. Oppskriften tar kun 30 minutter å lage, og holder til 4 porsjoner med under 500 kalorier per porsjon.

Buon appetito!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Kalorier: 454

Ingredienser:

  • 500 g jordbær
  • 150 g ruccola
  • 200 g fersk mozzarella
  • 100 g parmaskinke
  • 50 g ristede pinjekjerner
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • Salt og nymalt pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Forbered ingrediensene: Fjern stilken og skyll jordbærene under rennende vann. Skjær dem i to eller fire, avhengig av størrelse. Skyll ruccola og la den renne av seg ordentlig eller bruk en salatslynge.
  2. Rist pinjekjernene: Varm en tørr stekepanne på middels varme. Legg i pinjekjernene og rist dem forsiktig under omrøring til de får en gylden farge og god lukt. Ta bort fra varmen og la de avkjøles.
  3. Forbered mozzarella og parmaskinke: Ric mozzarellaen i mindre biter eller skjær dem i små terninger. Rull parmaskinken til små roser eller form den i dekorative former.
  4. Sett sammen salaten: Fordel ruccolaen jevnt på en stor serveringstallerken eller fire individuelle tallerkner. Legg jordbærbiter oppå ruccolaen og plasser parmaskinkerosene og mozzarellabitene over jordbærene og ruccolaen.
  5. Garnityr og server: Spre olivenolje over salaten ogstrø over de ristede pinjekjernene. Smak til med salt og pepper. Server salaten umiddelbart, gjerne sammen med et godt italiensk brød, som ciabatta eller focaccia.

Per porsjon

Kalorier :
454,7
Fiber (g) :
8,3
Proteiner (g) :
18,8
Fett (g) :
37,2
Karbohydrater (g) :
10,9
Sukker (g) :
3,8

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: