sommersuppe med asparges

Herlig sommersuppe til under 200kcal!

Sommeren er tiden for grilling- men noen ganger kan det friste med en frisk sommersuppe. Denne asparagussuppen smaker kjempe godt- og best av alt- den inneholder kun 184 kalorier per porsjon!

Kalorier: 184

Ingredienser:

  • 500 gram fersk grønn asparagus
  • 2 løk
  • 1 teskje olje
  • 2 dl eple juice
  • 8 dl kyllingbuljong utblandet eller kylling kraft
  • 2 dl matfløte
  • 2 maisstivelse
  • 2 spiseskje sitron juice
  • salt og pepper
  • 2 spiseskje hakket persille

Ekstra:

  • 2 skiver grov baguette, 40g
  • 50 g stekt kyllingfileet

Slik gjør du:

  1. Brekk eller skjær av den nederste enden av asparges. Skjær av toppen og legg det til side. Skjær asparges stilkene i mindre biter.
  2. Hakk løken og stek raskt i olje (eller smør) med asparges biter i en gryte eller panne. Tilsett eple juice og buljong og kok den i ca. 20 minutter.
  3. Kjør suppen i en food prosessor eller blender med hakket persille krus. Oppløse maisstivelse i fløte og rør inn i suppen.
  4. Tilsett asparges topper (som skal være hele) og stek dem 3-4 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  5. Hvis du vil, kan du ha asparges suppe med godt brød og / eller stekt kylling.