Blomkålrisotto
20 December 2019
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Enkel «risotto» med blomkål istedenfor ris. Denne oppskriften passer godt for deg som vil passe på kaloriinntaket eller bare vil nyte sunn mat. Oppskriften holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 241 kalorier. Du kan bytte ut tørket sopp med 500 g fersk sopp, men tørket sopp gir mer smak. Velbekomme!
Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:10:00
Kalorier: 241
Ingredienser:
- 1 blomkålhode
- 1 pose tørket skogssopp
- ½ gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts rapsolje
- 3 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss næringsgjær
- ½ ts svart pepper
Slik gjør du:
- Kok opp halve buljongen. Hell i den tørkede soppen og la stå i minst 20 minutter. Riv blomkålen med et rivjern.
- Varm olje i en stor kjele og stek hakket løk og presset hvitløk til det har fått en gylden farge. Tilsett sopp i buljongen, næringsgjør og blomkål.
- Rør om og la koke i 3-5 minutter, til all buljongen er borte.
- Topp med nymalt svart pepper før servering.
Per porsjon
Kalorier:
241,4
Fiber (g):
10,4
Proteiner (g):
20,6
Fett (g):
5,4
Karbohydrater (g):
30,2
Sukker (g):
12,3
Oppskrift av Evelina Söderholm
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)