Protein Bar Snickers oppskrift

Unn deg noe godt!

Hvem har sagt at du ikke både kan kose deg og være sunn samtidig? Det gjelder bare å ta smarte valg i hverdagen.

De aller fleste av oss er opptatt av å spise sunt. Enten det handler om å ivareta vekten, eller bare sørge for nok energi og riktig næring, gjelder det å være kostholdet sitt bevisst. Maten vi spiser påvirker tross alt helse og trivsel i veldig stor grad.

Vi er helt avhengig av et variert og sunt kosthold for å sikre at kroppens viktige funksjoner ivaretas, sier Nutriletts ernæringsfysiolog Marie Brochmann. Hun forteller at det finnes flere konkrete råd for å opprettholde god helse og stabil vekt.

Gode råd for hverdagssunnhet

Spis faste, regelmessige måltider.

Det holder blodsukkeret stabilt, reduserer søtsuget og forhindrer usunn småspising. La det gå ca. 3-4 timer mellom hvert måltid, og få inn både et frokostmåltid, lunsjmåltid, mellommåltid, middagsmåltid og kveldsmåltid.

La halve måltidet bestå av grønnsaker

Grønnsaker er kalorifattig og næringsrikt, og spesielt rikt på fiber som er bra for vektregulering. La brødskiven se ut som en skikkelig sandwich. Ha sukkererter eller knaskegulrøtter ved siden av knekkebrødene. Fyll kornblandingen med bær, og spis noen cherry-tomater ved siden av!

Velg mat du liker

Velg sunn mat som du liker godt, det gjør det lett å opprettholde sunn livsstil over tid. Foretrekker du wokkede grønnsaker fremfor kokte, så velg det. Elsker du pølse og lompe? Da er det kanskje ok innimellom – men hva med å velge kylling- og kalkunpølser, og speltlomper ved siden av? Og kanskje garnityr av hakket løk, hvitløk og friske tomater?

Legg inn litt kos

Det er sjelden sunt å være fanatisk. Selv om man skal fokusere på sunnhet, skal mat også handle om trivsel. Så lenge du har et sunt og variert kosthold, er det ikke noe problem at du unner deg noe godt innimellom. Marie mener man fint kan tillate seg litt kos en gang i uken – det gjør det faktisk lettere å opprettholde en sunn livsstil på lang sikt.

Velg smart

Det gjelder å ta smarte valg. Når behovet melder seg for noe søtt kan du for eksempel lage fruktsalat, en smoothie, ta en neve med nøtter eller en Nutrilett-bar. Nutrilett Snack Smart-barer er en serie med barer som kan brukes som små mellommåltider eller når du har lyst på noe godt. Barene er lave på kalorier og har høyt innhold av protein og fiber.

Nutrilett-barer

Bestselgere: