De fem vanligste fallgruver når du slanker deg

Det er ikke lett å ta av de siste kiloene. Når man slanker seg, kommer kiloene ofte snikende tilbake. Unngå dette ved å planlegge – vær sta og vær tålmodig. For å kunne kvitte seg med de siste kiloene må man tenke litt langsiktig. Her er noen tips fra våre eksperter for å unngå de verste fallgruver når det gjelder slanking.

Fallgruve #1: Ingen plan

Du vil slanke deg, men du vet ikke hvordan eller hvor lang tid det vil ta å nå målet ditt. Uten et mål, eller et lys i enden av tunnelen vil du enkelt kunne miste motivasjonen.
Vårt tips: Sørg for å ha en plan!

Det er helt avgjørende å ha et mål! Sett deg en tydelig og realistisk målsetting og en frist for når du ønsker å nå målet ditt. Sett opp delmål eller etappemål slik at du klarer å holde motivasjonen oppe. Husk å gi deg selv belønning underveis når du når delmålene og dine endelige mål.

Fallgruve #2: Helomvending

Du endrer alle dine vaner på en gang. Du sier til deg selv ”Jeg skal kun spise grønnsaker, ikke noe sukker, ingen karbohydrater, kun drikke vann, trene 5 ganger i uken, gå til jobb hver dag osv. ” Når du setter opp urealistiske forventninger til deg selv vil det enkelt kunne resultere i at man feiler. Endringer i livsstil og vaner må gjøres over tid.
Vårt tips: Ta tiden til hjelp!

Bruk tid til å planlegge en livsstil som passer for nettopp DEG. Ikke tving deg selv til å spise mat du ikke liker eller trene på en måte du ikke trives med resten av livet. I stedet for å endre helt på livsstilen bør du fokusere på å forbedre den du har i dag. Lag en liste av dårlige vaner du ønsker å kvitte deg med og en liste med gode vaner du ønsker å ha. Start med noe enkelt og gi deg selv 1 til 3 uker med å gjøre dette til en fast vane før du begynner å endre på noe annet. Denne nye vanen må innarbeides over litt tid, og hvis det ikke fungerer for deg må du heller bruke tid på å finne ut HVORFOR det ikke fungerer. Husk, den nye vanen bør være noe du kan fortsette med selv etter at du er ferdig med slankekuren din. Hvis det ikke fungerer for deg – finn på noe annet som passer deg bedre.

Å sørge for nye sunne vaner for kroppen er tidkrevende og krever fokus fra starten, men hvis er standhaftig vil du bli overrasket over hvor enkelt det er å holde fast ved de nye sunne vanene du har etablert!

Fallgruve #3: Ikke forberedt på feil

Du faller for fristelsen, du sitter og spiser et kjempe kakestykke og du blir sint på deg selv og lei deg. Du konkluderer raskt med at du like gjerne kan droppe hele slankekuren og kan like gjerne spise opp hele kaken. Du gir ikke deg selv sjansen til å rette opp “skaden”.

Vårt tips: Ikke la de små utskeielsene ødelegge slankekuren din. I stedet for å straffe deg selv når du gjør en feil, gi deg selv en belønning når du gjøre noe bra. Hvis du er forberedt på at du kommer til å feile eller vike fra planen fra tid til annen, gjør det enklere å komme i gang igjen hvis du skulle gjøre noe småfeil på veien…

Fallgruve #4: Å være for snill med deg selv!

Du lager for mange unnskyldninger for deg selv, og bortforklarer alle feil og utskeielser.
Vårt tips: Ta ansvar! Når du gjør en feil – vær ærlig, aksepter det som et svakt øyeblikk, men ikke bortforklar det.

Fallgruve #5: Å miste fokus!

Du oppnår målet ditt, men stadig oftere tillater deg å jukse oftere og oftere. Før du vet ordet av det er du tilbake til utgangspunktet.

Vårt tips: Ikke bli for avslappet med din nye vekt!
Selv et år etter en betydelig vektreduksjon vil vekten din være ustabil og du vil mest sannsynlig gå noe opp i vekt igjen. Jo fortere du går ned i vekt, jo mer ønsker kroppen din å få disse kiloene tilbake igjen. Det er derfor utrolig viktig å ikke miste fokus eller falle tilbake til gamle vaner i denne perioden!

Sett opp en ukentlig meny som du holder deg til. Vær forsiktig med utskeielser og følg med på hvordan klærne dine passer, hvor mye du veier eller dine centimeter mål hver uke. På denne måten, hvis du går opp i vekt igjen, vil du kunne ta fatt i dette på riktig måte. Ikke vent til det er for sent! Kom i gang med dine gode sunne vaner igjen.

 

Start med en diet pakke!

Bestselgere: