• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
vegetar wok med kokosmelk

Dette er en oppskrift på en vegetarisk wok med kokosmelk og masse gode grønnsaker. Den inneholder under 600 kalorier per porsjon og holder til 2 porsjoner. For å lage en wok lav på karbohydrater kan risnudlene byttes ut med bønnepasta.

  • Porsjoner 4
  • Tilberedelsestid 00:20:00
  • Kalorier 592

Ingredienser:

  • ½ boks kokosmelk lett (6,7 %)
  • 2 dl peanøttsmør, uten salt
  • 2 dl vann
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 ss honning
  • ½ lime
  • 1 ts sriracha
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pakke risnudler
  • 2 dl edamamebønner
  • 1 ss sesamolje
  • ½ gul løk
  • 2 stk paprika
  • 2 stk gulrot
  • 2 dl sukkererter
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 bunt koriander

Slik gjør du:

  1. Kok nudlene etter anvisningen på pakken og tilsett edamamebønnene det siste minuttet
  2. Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann
  3. Finriv ingefær og hvitløk
  4. Rør sammen kokosmelk, peanøttsmør, vann, soyasaus, den revne ingefæren og hvitløken, honning, sriracha og press saften fra lime i en kjele
  5. Varm opp sausen på svak varme
  6. Strimle løk, paprika og sukkererter
  7. Varm opp oljen i en wok- eller stekepanne på medium varme
  8. Stek løken i ca 5 minutter, tilsett tomater og stek i 5 minutter
  9. Sett opp varmen og tilsett paprika og gulrøtter, stek i 2-3 minutter
  10. Tilsett sukkererter og stek i 1 minutt
  11. Tilsett deretter sausen og nudlene. Varm opp og server
  12. Topp med sesamfrø og koriander

Per porsjon:

Kalorier: 592

Fiber (g): 8,2

Proteiner (g): 16,6

Fett (g): 24,6

Karbohydrater (g): 72,9

Sukker (g): 11,9

Oppskrift av Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg