• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
vegetar tapas

Tapas er mange små retter! Her er 3 sunne vegetar tapas retter. Kombiner gjerne med enda flere retter eller server som fingermat. Lager du alle rettene samtidig sparer du masse tid, da ovnen allerede er varm. Oppskriften holder til 4 porsjoner og gir varierte smaker.

  • Porsjoner 4
  • Tilberedelsestid 00:30:00
  • Kalorier 249

Bruschetta:

  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk tomat
  • 50 g rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 krm salt
  • 1 krm sort pepper
  • Noen blader fersk basilikum

Aubergine pizza:

  • 1 liten aubergine (320 g)
  • ¼ ts salt
  • 4 stk babytomat
  • 8 ts pastasaus «Basilikum»
  • 20 g italiensk mozzarella
  • Noen blader spinat

Fylte ovnsbakte paprika:

  • 3 stk røde snackspaprika
  • 100 g Philadelphia light, hvitløk

Bruschetta:

  1. Sett ovnen på 220 grader. Fukt og bak søtpoteten midt i ovnen i 15 minutter. Kjern ut tomatene og hakk dem i terninger
  2. Hakk rødløk og basilikum. Bland sammen tomat, rødløk, basilikum, olje, eddik, salt og pepper
  3. Når søtpoteten er ferdig – skiv i 1 cm tykke skiver
  4. Sett «toast-skivene» i brødristeren noen minutter for en fin skorpe
  5. Topp med tomatblandingen og server!

Aubergine pizza:

  1. Sett ovnen på 220 grader
  2. Skiv auberginen i 1,5 cm tykke skiver. Legg de på et stekbrett med bakepapir, salt dem og bak midt i ovnen i 20 minutter.
  3. Skiv tomat
  4. Når auberginen er ferdig, topp hver skive med pastasaus, tomat, spinatblad og mozzarella
  5. Sett i ovnen i 5-10 minutter

Fylte ovnsbakte paprika:

  1. Sett ovnen på 220 grader
  2. Kjern ut paprikaen og fyll med kremost
  3. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter, til de har fått litt farge

Per porsjon:

Kalorier: 248,7

Fiber (g): 8,2

Proteiner (g): 6,8

Fett (g): 7,8

Karbohydrater (g): 33,7

Sukker (g): 12,5

Oppskrift av Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg